Megnyílt a Friedmann cukrászda és bisztró

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 18. 10:19

Budaörsön nem sok izgalmas éttermet talál egy ínyenc, cukrászdát annyit sem, ennek megfelelően nagy érdeklődés várta a városban a vendéglátás szinte minden ágával foglalkozó Friedmann Kft. új objektumának megnyitását. A környezetében működő konkurens üzletek üzemeltetőiben is lehetett feszültség: válaszul élénken folyt náluk is a „ráncfelvarrás”. Az csak később derül majd ki, indokolt volt-e a félelmük hosszú távon, az viszont biztos, hogy a Friedmann cukrászda és bisztró sem tudta átlépni saját árnyékát.

Horec_Megnyilt_Friedma_opt

A látványos, terméskő burkolatú épület szinte uralja környezetét, a gyakran teli parkolóból ítélve a forgalom is remeknek tűnik. Lenyűgöző a terasz – később bizonyára felállítanak árnyékolókat is. Az enteriőr átlag modern, átlag elegáns, mindent hoz, amit egy tőkeerős átlag-vendéglátóhely szokott, ráadásul a zsúfoltság bármilyen nyoma nélkül. A kiszolgálás viszont nem a legprofibb (bár ezt a véleményt a Facebookon és a Foursquare-en megszólalók többsége sarkosabban fogalmazza meg). A helyiségben domináns cukrászdarészen a decens fagylaltos- és süteményespultokban nagy a választék, kevés a meglepetés.

A „klasszikus” étteremrész 10 férőhelyes, de ebédidőben a másik oldal asztalait is igénybe lehet venni; a séf – a kétfogásos menüket is számítva – naponta átlag 80 adagot ad ki. A divatosan rövid étlap főként grill- és tésztaételeket kínál, a főételek ára 1190–2290 Ft között mozog, de napi ajánlatok közül is választhat a vendég. Koktélok (1250–1800 Ft) és kávékülönlegességek (790–1250 Ft) mellett három „méretben” házi készítésű limonádék is kaphatók.

Budaörs, Szabadság út 306. Konyhafőnök: Háló Roland

Kapcsolódó cikkeink