Megnyílt a felújított Klauzál Téri Vásárcsarnok

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 02. 11:58

Október 2-án megnyitotta kapuit Erzsébetváros egyik ékköve, a VII. kerületi önkormányzat által felújított Klauzál Téri Vásárcsarnok, melynek célja mindenekelőtt a lakosság magas színvonalú ellátása, valamint a kerület idegenforgalmi vonzerejének növelése.

Klauzal-piac

A Klauzál Téri Vásárcsarnok felújítási munkálatai 2014 augusztusában kezdődtek meg, a rekonstrukció terveit Kun Zoltán vezetőtervező irányításával a Kunyhó Építésziroda Kft. készítette, a generálkivitelező a Laki Épületszobrász Zrt. volt. A hasznosítási koncepciót Erzsébetváros Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő ERVA Nonprofit Zrt. dolgozta ki és valósította meg. Az 1,75 mrd Ft-os beruházás a SPAR Magyarország tulajdonrészével együtt összesen meghaladja a 2 mrd Ft-ot.

„A kormány fontosnak tartja, hogy a családi és kisvállalkozásokban megtermelt, magas minőségű hazai élelmiszer közvetlenül eljusson a magyar vásárlókhoz, ezért is üdvözöljük az olyan beruházásokat, mint a vásárcsarnokok eredeti funkciójában való felújítása– mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a megújult Klauzál Téri Vásárcsarnok megnyitóján.

Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt szerint is fontos, hogy a belváros szívében fekvő kerület egyik legszebb épülete méltó helyet adhasson az árucserének, és az emberek ne csak kiváló termékeket kapjanak, hanem élményeket is.

„Fontosnak tartjuk, hogy hozzáférhető legyen a jó minőségű, egészséges hazai élelmiszer, hogy az itt vásárlók minőségi termékeket vehessenek elérhető áron. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az új piac ne csupán a bevásárlás helyszíne legyen: ügyfélszolgálatokkal is kiegészítjük a lakosság által igénybe vehető szolgáltatások körét. Emellett olyan közösségi tereket, hangulatos vendéglátóhelyeket álmodtunk meg, ahol lehetőség nyílik a kapcsolatok ápolására, a szabadidő eltöltésére is” – mondta Vattamány Zsolt polgármester.

A helyreállítást két alapvető szempont vezérelte: az épület értékeinek védelme, illetve annak hasznosítása. A műemlék jellegű értékeket megtartva a kor technikai színvonalát alkalmazva a pinceszinten 960 m2 raktár és 760 m2 rakodóterület, a földszinten és galérián 2064 m2 értékesítő üzletterület, továbbá 25 db őstermelői asztalhely jött létre. A klasszikus piaci funkció megtartása mellett – a vásárlók teljes körű kiszolgálása érdekében – egy 500 m2-es modern SPAR szupermarket is helyet kap. A megújult Klauzál Téri Vásárcsarnok valamennyi helyisége már akadálymentesen is megközelíthető; a vadonatúj galéria szintre mozgólépcsőn és lift segítségével is fel lehet jutni.

„Mindig fontos esemény számunkra, amikor megújul egy üzletünk, hiszen ez azt jelenti, hogy régóta sikeresen működik, a jövőben pedig bizonyára még szívesebben fognak visszajárni a vásárlóink. Az azonban még nagyobb öröm, hogy a Klauzál téri üzletünk a vásárcsarnokkal együtt szépült meg, így a környékbeli lakosokat egy gyönyörű, minden tekintetben modern piac várja, ahol nemcsak valódi élmény a bevásárlás, de mindent egy helyen be is tudnak szerezni” – hangsúlyozta Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Klauzál téri csarnok jelentőségét és vonzerejét növeli, hogy a közeljövőben a teljes Klauzál tér is megújul az önkormányzat Erzsébet Terv fejlesztési programjának köszönhetően.

Kapcsolódó cikkeink