Megnyílt a chilei piac a magyar sertéshús előtt
Négy magyar sertéshúsfeldolgozó-üzem exportálhat a jövőben Chilébe, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sikeres egyeztetéseinek köszönhetően – közölte az FM csütörtökön az MTI-vel.
A Nébih a déli nyitás politikájának jegyében aktívan figyelemmel kíséri az Európai Unió és Chile között az állat- és növény-egészségügyi megállapodásról folytatott tárgyalásokat. A magyar vállalatoktól érkezett igények alapján a sertéshús, a tej- és tejtermékek, valamint a baromfihús és húskészítmények exportját jelezték a chilei hatóságnak – tették hozzá.
A sertéshús engedélyezésről folytatott tárgyalások tavaly év végén eredményesen zárultak, és az érdeklődő magyar cégek kérhették regisztrációjukat a chilei hatóságnál. A sikeres regisztrációt követően négy magyar üzem indíthatja exportját Dél-Amerikába, így a jó minőségű magyar sertéshús előtt újabb nemzetközi piac nyílik meg – olvasható a tárca közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Már létezik laborhús, ami olyan, mint az igazi
Dél-koreai kutatók úttörő módszert fejlesztettek ki a mesterséges húsok gyártására,…
Tovább olvasom >Szorosabb gazdasági és turisztikai partnerségre számíthatunk Montenegróval
Montenegró Magyarország számára kiemelten fontos partner, és a magyar kormány…
Tovább olvasom >Durva számok érkeztek: kilőtt a magyar sertésexport
Jelentős mértékben, 58 százalékkal nőtt a magyar élősertés exportja az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet
Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az…
Tovább olvasom >A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért
A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért…
Tovább olvasom >