Megnyílt a chilei piac a magyar sertéshús előtt
Négy magyar sertéshúsfeldolgozó-üzem exportálhat a jövőben Chilébe, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sikeres egyeztetéseinek köszönhetően – közölte az FM csütörtökön az MTI-vel.
A Nébih a déli nyitás politikájának jegyében aktívan figyelemmel kíséri az Európai Unió és Chile között az állat- és növény-egészségügyi megállapodásról folytatott tárgyalásokat. A magyar vállalatoktól érkezett igények alapján a sertéshús, a tej- és tejtermékek, valamint a baromfihús és húskészítmények exportját jelezték a chilei hatóságnak – tették hozzá.
A sertéshús engedélyezésről folytatott tárgyalások tavaly év végén eredményesen zárultak, és az érdeklődő magyar cégek kérhették regisztrációjukat a chilei hatóságnál. A sikeres regisztrációt követően négy magyar üzem indíthatja exportját Dél-Amerikába, így a jó minőségű magyar sertéshús előtt újabb nemzetközi piac nyílik meg – olvasható a tárca közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Csökkent a vágósertés termelői ára az egy évvel korábbihoz képest
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 21,6 százalékkal 6,7 ezer…
Tovább olvasom >Emelkedett a szarvasmarhavágások száma az év elején
A magyarországi vágóhidakon 23,3 ezer darab szarvasmarhát vágtak le 2025…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >