Megnyílt a chilei piac a magyar sertéshús előtt
Négy magyar sertéshúsfeldolgozó-üzem exportálhat a jövőben Chilébe, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sikeres egyeztetéseinek köszönhetően – közölte az FM csütörtökön az MTI-vel.
A Nébih a déli nyitás politikájának jegyében aktívan figyelemmel kíséri az Európai Unió és Chile között az állat- és növény-egészségügyi megállapodásról folytatott tárgyalásokat. A magyar vállalatoktól érkezett igények alapján a sertéshús, a tej- és tejtermékek, valamint a baromfihús és húskészítmények exportját jelezték a chilei hatóságnak – tették hozzá.
A sertéshús engedélyezésről folytatott tárgyalások tavaly év végén eredményesen zárultak, és az érdeklődő magyar cégek kérhették regisztrációjukat a chilei hatóságnál. A sikeres regisztrációt követően négy magyar üzem indíthatja exportját Dél-Amerikába, így a jó minőségű magyar sertéshús előtt újabb nemzetközi piac nyílik meg – olvasható a tárca közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Drágulhat a karácsonyi menü: mire számítsunk az ünnepi időszakban?
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, sokan már tervezik a karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szárnyal a gyorskereskedelem Indiában
Az indiai fogyasztók – különösen a fiatalabbak – egyre gyorsabb…
Tovább olvasom >Megújítja digitális hűségprogramját a német REWE Group
Adatvezérelt technológiákkal átfogoan megújítja a REWE és Penny vásárlók számára…
Tovább olvasom >Bezárja zambiai üzemét a Lactalis
A Lactalis Csoport bizonyos piaci dinamikákra hivatkozva bezárja zambiai üzemét…
Tovább olvasom >