Megnyílt a 40. Világgazdasági Fórum Davosban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 28. 00:04

Január 27-én megnyílt a 40. davosi Világgazdasági Fórum, mely a tervek szerint egy józanabb világgazdaság és felelősségteljesebb nemzetközi bankrendszer megteremtéséről, a további válságok megelőzésének lehetőségeiről szól majd.

A vasárnapig tartó esemény ezúttal a "Javítsuk a világ állapotát: gondoljuk, tervezzük, építsük újra" mottó alatt zajlik és szóba kerül a földrengés sújtotta Haiti megsegítése is.
A fórumon több mint 2500 résztvevőre számítanak. A magas rangú nemzetközi résztvevők száma kevesebb lesz, mint az elmúlt években volt, az amerikai kormányzat is csak szerényen képviselteti magát az ötnapos eseményen, amelyet Nicolas Sarkozy francia államfő nyit meg.
"A globalizációval kapcsolatos eufóriát, amely Davost évekig jellemezte, mára aláásta a globális válság" – jelentette ki Joseph Stiglitz, Nobel-díjas közgazdász, a fórum gyakori résztvevője.
Az idei találkozó napirendjén az átfogó témákon belül szerepelnek még a klímaváltozás gazdasági hatásai, a korrupció, és az információtechnológiai bűnözés. A fórumon megjelenik Bill Clinton korábbi amerikai elnök is, aki azonban nem az amerikai gazdaságpolitika, hanem Haiti ügyében jár majd, mint az ENSZ  különmegbízottja – írja a ProfitLine.hu.
Kapcsolódó cikkeink