Megnyílt a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 02. 11:20

Megnyitották szombaton a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke köszöntő beszédében azt mondta, bő negyed évszázad alatt a magyar borok a világ legjobb éttermeibe is bekerültek.

szolo
A kétnapos fesztivál a hazai borlovagrendek felvonulásával és szőlőáldással kezdődött. Karsay Ferenc polgármester bemutatta a nagyközönségnek a kerület kenyerét, amelyet sváb recept szerint, budafoki élesztő felhasználásával sütött meg egy kerületi pék.
Gulyás Gergely, a rendezvény védnöke megnyitó beszédében azt mondta, ha a rendszerváltás után minden ágazat olyan ütemben fejlődött volna, mint a borkészítés és az igényes borfogyasztás, akkor Magyarország lenne a leggazdagabb és legboldogabb ország Európában.
Hozzátette: bő negyed évszázad alatt a magyar borok olyan rangot vívtak ki maguknak, amelynek köszönhetően a világ legjobb éttermeiben és borkóstolóin is találkozni velük, és hasonló hírnév vár több magyar készítésű pezsgőre is.
A fesztiválon budafoki székhelyű, országos és nemzetközi hírű, rangos díjakkal büszkélkedő borászok és pezsgőkészítők vesznek részt, de helyet kaptak a kerület képző- és iparművészei is. A látogatókat koncertekkel is szórakoztatják.
A pezsgő- és borfesztiválon tavaly mintegy 55 ezren vettek részt. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink