Vasárnap nyit a FOODAPEST és az UKBA

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 31. 13:30

Február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA. Közel hétezer négyzetméteren mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól szerdáig zajlanak az események. Az idei a második alkalom, hogy ebben a formában együtt kerül sor az élelmiszeripari-gasztronómiai bemutatóra.

A HUNGEXPO nagy hagyományokkal bír az élelmiszer és gasztronomiai kiállítások szervezésében, és az új koncepció szerint most ősszel és tavasszal is jelen van a az effajta rendezvények piacán.

A 20 éves a FOODAPEST, amit két évente rendeztek, és az UKBA már több évtizede szerepel a programok között. Az UKBA most 17. alkalommal fogadja majd a pék- és cukrász szakembereket. A HUNGEXPO harmadik hasonló jellegű szakkiállítása a HOVENTA, s mindezekhez tavaly még az ÍZEK és Borok fesztivál járult, gazdagítva ezzel is a választékot.

Az új koncepció szerint most együtt szervezett két kiállítás két hagyományos szakma, a pékek és cukrászok mellett az élelmiszeripar más ágazatait is felsorakoztatja, s így egy eseménybe koncentrálja az élelmiszeripar jelentős területeit.

Az UKBA hagyománya, hogy mindig vasárnap kezdődött, ez a hagyomány maradt a FOODAPESTTEL együtt szervezett formában is., így a hét végén nyílik, vasárnaptól szerdáig tart.

Ebben az évben közel kétszáz kiállító részvételével mintegy 7000 négyzetméteren zajlanak az események. A kiállítók XXI. századi technikákkal és alapanyagokkal, a az aktuális trendek szerint készült ételekkel és az azokhoz szükséges alapanyagokkal jelennek meg a standokon. Általános, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozás formáira és technikáira, az ahhoz használható nyersanyagokra.

A kiállítások elsősorban a szakközönségnek szólnak. A szakmát a termelők és gyártók, a nagy élelmiszerláncok üzletkötői, a beszerzés szakemberei, nagykereskedők képviselik majd. A kiállítók igényeit követve a szervezők nyitottak a nagyközönség felé is, s így erre a kiállításra már a végfogyasztókat is várják.

A kísérő események előadásain szerepelnek a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége, a Gazdasági Versenyhivatal, a GfK Hungária Piackutató Intézet, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft., a Magyar Márkaszövetség szakemberei továbbá hipermarket láncok, magyar gyártó és export-import cégek képviselői. A programok szervezésében a kiállítás hivatalos lapja, a TRADE MAGAZIN csapata közreműködött a HUNGEXPO partnereként.

Az UKBA a hagyományos versenyeken túl ebben az évben különleges nemzetközi bemutatókkal is szolgál. A hazai finomságok mellett német rétesek, olasz szendvicssütők munkáiban gyönyörködhet a közönség. A FOODAPEST kiállítás egyik kemlt programja a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Díjkiosztó gálája, amelyet az AMC szervez. A Vidékfejlesztési Minisztérium előadói kerekasztal beszélgetéseken vitatják meg a szakértő közönség körével többek között a jogi és adózási változások, a saját márkás termékek, az export lehetőségek a cégfúzió és felvásárlások témáit.

A TRADE magazin szervezésében kerül sor a FUTURE STORE bemutatóra. A rendezvény az ”A” pavilon 207/A standján olyan jövőbe mutató, innovatív, trendi termékek, szolgáltatások, újdonságok, megoldások sorát vonultatja fel, amelyek már elérhetőek a magyar piacon és elterjedésük nagyban befolyásolja a hatékony értékesítés, modern kereskedelem alakulását.

A www.foodpaest.hu, a www.ukba.hu oldalakon részletes információt található a programokról. Ugyanott elő-regisztrációs lehetőséget biztosítanak a szervezők, amivel díjmentes belépő igényelhető a kiállításokra.

A helyszínen belépéskor kötelező regisztráció mellett lehet jegyet váltani, de már előzetesen on-line regisztráció működik a kiállítások honlapján, ahol egyszeri belépésre jogosító díjmentes jegy igényelhető. A honlapokon további információt találnak a programokról, a kiállító cégekről, a versenyek eredményeiről és más érdekességekről.
A Magyar Pékszövetség az UKBA 2012 sikeréért!

A pékszakma kiemelkedő eseményének tartjuk ezt a szakmai seregszemlét. A kiállítás alkalmas arra, hogy érzékeltessük: a legutóbbi kiállítás óta milyen előbbre lépés történt a szakmában: különösen az innovációs és a minőségfejlesztés területén.
Arra is alkalmas, hogy a szakma törekvéseiről is szóljunk.

A kiállításunk főbb programjai:
a kiállítás megtekintésével a kiállított termékek szépsége, az újdonságok megismerése élményt jelenthet,
bemutatkoznak a Hajdúböszörményi Hagyományőrző Asszonyok különleges és hagyományos ételek készítésével,
a Soproni Réteses Asszonyok rétes sütési bemutatója,
a Magyar Pékek Fejedelmi rendjének sütés bemutatója,
a Magyar Pékválogatott bemutatója
a Magyar Pékszövetség, standján pékséget is működtet folyamatos bemutatókkal,
bemutatókat tartunk az olasz és német profi szendvicskészítők,
a német pékek bemutatják a híres almás sütemények készítését, és lúgos perec termékek készítését,
a Szakképző Iskolák – 8 iskola – briósfonó versenye is színesíti a programot,
természetesen termékversenyek termékeinek bemutatására is sor kerül,
első ízben került nálunk meghirdetésre a határokon átnyúló „Nemzet Kenyere Verseny” a GastroPan Egyesülettel közösen. Ennek a versenynek a fővédnöke: Dr. Erdő Péter bíboros Úr.
Nagy az érdeklődés határon innen és határon túlról a verseny iránt.
Közönség találkozó fórumot is tartunk vállalkozások részvételével.

A fórum célja: a pékszakma céljairól, elképzeléseiről, minőségi törekvéseiről, a választék bővítés irányairól, a fogyasztók tájékoztatása, véleményeinek megismerése.
A Pékszövetség szakmai irányításával kidolgozásra került a „Különleges Minőségű” termékek gyártásának minőségi követelmények rendszere, indulásképpen 11 termékre, a recepturára, és technológiára.

Törekvéseinkről:
a különleges minőségű termékek gyártásának és forgalmazásának bevezetése
a választék bővítése: korszerű és az egészséges táplálkozást elősegítő választék bővítése
a termékszervezet javítása
a hagyományos technológiák szorgalmazása
a szakbolt hálózat tovább fejlesztése
WERLI József főtitkár

CUKRÁSZIPAROSOK AZ UKBA KIÁLLÍTÁSON

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének gondozásában 2012. február 5-én megrendezésre kerül az immár hagyományos UKBA cukrász termékverseny az UKBA 2012. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás keretein belül, melynek a HUNGEXPO „A” pavilonja ad helyet.
A Cukrász Ipartestület által rendezett verseny célja a cukrászok képességeinek és teljesítményének, valamint a cukrászművészet újdonságainak széleskörű, nyilvános bemutatása, új ötletek segítségével lendület adása a fiatal cukrász generációnak.
A versenyt tanuló és felnőtt kategóriában irtuk ki.

Kategóriától függetlenül az Ipartestület bruttó 100.000,- forintot ajánl fel különdíjként, innovatív, kreatív, újító megjelenés és/vagy technológia esetén, a zsűri döntése alapján.

A versenykiírás megtalálható az ipartestület honlapján: www.cukraszat.net.

Látogassák meg az Ipartestület standját, ahol pódiumunkon folyamatosan látványos bemutatókkal – karamell, csokoládé, grillázs, csomagolás újdonságok, sütemény dizájn – és előadásokkal – pl. marketing a cukrászatban, eladás ösztönzés – várjuk Önöket.

Az Ipartestület közös marketingre alapozva, partnerének támogatásával egy teljesen új termékértékesítési akciót hirdet, melyet minden nap részletesen bemutatunk a pódiumunkon! Ne hagyják ki a lehetőséget!

Kapcsolódó cikkeink