Megmenekülhet a magyar rozé
Az Európai Bizottság bejelentette, hogy Brüsszel nem támogatja azt az előterjesztést, mely engedélyezte volna a rozék fehér és vörös bor keverésével történő előállítását – közölte az EUbusiness nyomán az Origo internetes portál.
A kupázsnak nevezett eljárás engedélyezését a magyar termelők mellett francia és olasz borászok is ellenezték, a jelek szerint eredményesen. Mariann Fischer Boel agrárbiztos szerint egyértelművé vált, hogy az európai borszektor nagy része szerint a keverés tönkretenné a hagyományos rozék imázsát a világban. A kupázsról még az uniós államoknak is döntenie kell, a Tanács ebben a hónapban, június 19-én hoz majd döntést, de a brüsszeli álláspont megváltozása után jó eséllyel tiltott marad az EU-ban a borkeverés. Brüsszel mostani álláspontja 180 fokos fordulatnak tekinthető, az Európai Bizottság korábban ugyanis azt javasolta, hogy azokat a borokat is rozéként lehessen forgalmazni, amelyek fehér- és vörösbor összeöntéséből készülnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >