Megmenekülhet a magyar rozé
Az Európai Bizottság bejelentette, hogy Brüsszel nem támogatja azt az előterjesztést, mely engedélyezte volna a rozék fehér és vörös bor keverésével történő előállítását – közölte az EUbusiness nyomán az Origo internetes portál.
A kupázsnak nevezett eljárás engedélyezését a magyar termelők mellett francia és olasz borászok is ellenezték, a jelek szerint eredményesen. Mariann Fischer Boel agrárbiztos szerint egyértelművé vált, hogy az európai borszektor nagy része szerint a keverés tönkretenné a hagyományos rozék imázsát a világban. A kupázsról még az uniós államoknak is döntenie kell, a Tanács ebben a hónapban, június 19-én hoz majd döntést, de a brüsszeli álláspont megváltozása után jó eséllyel tiltott marad az EU-ban a borkeverés. Brüsszel mostani álláspontja 180 fokos fordulatnak tekinthető, az Európai Bizottság korábban ugyanis azt javasolta, hogy azokat a borokat is rozéként lehessen forgalmazni, amelyek fehér- és vörösbor összeöntéséből készülnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >