Megmaradhat a Patkós-Cassa károsultjainak kódja

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 09. 12:02

Segítséget vártak a NAV-tól a Patkós-Cassa károsultjai, akik bejelentették a hatóságnak, hogy önhibájukon kívül nem jutottak a kasszához. Az adóhatóság közleményt adott ki, amely szerint a forgalmazó és a megrendelő közötti polgári jogi vitához nincs közük, a nyomozás pedig a rendőrség hatásköre. Azzal „vigasztalják” a károsultakat, hogy a kiadott regisztrációs kódok érvényesek maradnak.

penztargep-LSK

Ha a viszonteladó nem teljesíti a szerződéses kötelezettségét a megrendelő, illetve a forgalmazó felé, az a polgári jogviszony keretei között értékelhető magatartás. A gazdasági élet szereplői közti polgári jogi kérdések kívül esnek az adóhatóság hatáskörén, a büntetőjogi felelősség kivizsgálása pedig a rendőrségre tartozik – írja a NAV.

Az adóhatóság azt javasolja, hogy aki a Patkós-Cassa Informatikai Kft-n keresztül rendelt online pénztárgépet, vegye fel a kapcsolatot a pénztárgép forgalmazójával a további teendők tisztázása érdekében. A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy az állami adóhatóság által adott üzembe helyezési, illetve a támogatás igénybe vételére jogosító egyedi kód mindaddig felhasználható, amíg annak igénybevételével az online pénztárgépet üzembe helyezik. Ennek megfelelően aki támogatási tartalommal rendelkező üzembe helyezési kóddal rendelkezik, az a támogatási igényét továbbra is érvényesíteni tudja.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/759-a-kod-megmaradhat-a-patkos-cassa-karosultjainak

Kapcsolódó cikkeink