Meglódult év végén a kiskereskedelem

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 14. 13:00

Beindult a kiskereskedelem növekedési üteme tavaly novemberben. A forgalom volumene 4,9 százalékkal nőtt 2012 novemberéhez képest a naptárhatástól megtisztított adatok szerint – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel. Az élelmiszerek értékesítése 4,5 százalékkal, az üzemanyagoké 5 százalékkal volt több, mint az előző év azonos hónapjában.

kshA kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben tizenkét havi folyamatos csökkenés után tavaly áprilisban indult növekedésnek és a múlt év első tizenegy hónapjából hétben meghaladta az egy évvel korábbit.

Az élelmiszerek értékesítése 4,5, a nem élelmiszer jellegű termékeké 4,8, az üzemanyag-eladások 5,0 százalékkal haladták meg tavaly novemberben az egy évvel korábbit. A kereskedelmi forgalom novemberi élénkülésében szerepet játszhatott az egy évvel korábbi alacsony bázis, amikor 4,2 százalékos volt az éves visszaesés. A forgalom volumene így tavaly novemberben meghaladta a két évvel korábbit, akkor 1,4 százalékkal volt nagyobb a 2010. novemberinél.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/763-meglodult-ev-vegen-a-kiskereskedelem

Kapcsolódó cikkeink