Meglepő borkülönlegességek a ProWein 2012 szakvásáron

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 19. 11:43

2012.március 4.-6. között rendezik meg Düsseldorfban a világ vezető borvásárát!

A rendezvény 50 kiállító ország 3700 pincészete vesz részt, köztük 20 kiváló magyar borász, köztük a Tokaj Kereskedőház és a Törley Pezsgőpincészet is várja majd az érdeklődőket.

Húsz magyar kiállító vesz részt az Agrármarketing Centrum támogatásával a világ vezető borvásárán, a ProWein kiállításon Düsseldorfban 2012. március 4-6. között – közölte a Düsseldorfi Vásár cég magyar képviselete pénteken.

Magyarország borászatát tizenhét cég 160 négyzetméteren képviseli, rajtuk kívül először állítanak ki magyar pálinkás cégek önálló nemzeti standon az égetett szeszesitalok csarnokában további 42 négyzetméteren.

A német vásárszervező cég tájékoztatása szerint a magyar cégek között jelen lesznek az exportban régóta érdekelt állandó kiállítók, mint a Tokaj Kereskedőház, Törley, Szeremley Huba Első Magyar Borháza, az Edegger és a Heumann Pincészet, az Egri Korona Borház, a Degenfeld Szőlőbirtok, és a Pfeinszl Biobirtok.

A közleményben Máté Szilvia, a Düsseldorfi Vásár magyarországi képviselője kiemeli: az ideihez képest százzal több, mintegy 3.700 kiállító lesz a német borászati szakvásáron. Az előzetes érdeklődés alapján a látogatók száma is növekszik, a boros cégek várhatóan 40 ezer szakembernek mutathatják be termékeiket jövőre.

A kiállító ötven ország közül szokás szerint nagy számban jelennek meg német, francia, olasz, spanyol, osztrák és portugál bortermelők, és ismét ott lesz a legutóbb először bemutatkozott Brazília, India, Japán és Kína borászait, és premierre készülnek Koszovó borai – olvasható a Düsseldorfi Vásár közleményében.

Kapcsolódó cikkeink