Megkezdődtek az elbocsátások az Amazonnál

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 23. 09:20

Az elmúlt héten megkezdődött a vállalat történetében eddigi legnagyobb elbocsátási hullám az Amazonnál, melynek során más technológiai óriásokhoz – Twitter, Salesforce, Meta – hasonlóan több ezer alkalmazottól válik meg a cég.

Az elbocsátások leginkább a kiskereskedelmi és a készülékekkel foglalkozó részleget, valamint a humán erőforrás területet érintik.

Az elbocsátások hátterében az Amazon által a “bizonytalan makroökonómiai környezet”-re hivatkozva egyes csoportok és programok összevonásáról hozott döntés áll. Elsősorban vállalati és műszaki pozíciók kerülnek megszüntetésre, az operációs hálózaton belüli szerepkörök nem tartoznak ide.

“Az éves operációtervezési felülvizsgálati folyamat részeként mindig rátekintünk valamennyi üzletágunkra, és arra, hogy min kellene változtatnunk” – mondta el közleményében Kelly Nantel, az Amazon szóvivője. “A jelenlegi makrogazdasági környezetet (valamint az évek óta tartó gyors munkaerő-felvételt) figyelembe véve néhány csoportban kiigazítások történnek, ami egyes esetekben bizonyos szerepkörök feleslegessé válásához vezetnek. A döntést nem vesszük félvállról, és igyekszünk minden érintett alkalmazottat támogatni.”

Az e-kereskedelmi óriás segít az alkalmazottaknak vállalaton belül új feladatot találni, és ha ez nem lehetséges, akkor végkielégítést, átmeneti juttatásokat és a külső álláskeresési támogatást tartalmazó csomagot biztosít.

Retail Dive

Kapcsolódó cikkeink