Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 16. 11:07

Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok, a vasárnapig tartó programsorozatot pénteken Simicskó István honvédelmi miniszter nyitotta meg ünnepélyesen, és felbontott egy palackot Szekszárd város idei borából.

vorosbor

A tárca vezetője a rendezvény fővédnökeként a Béla király téren mondott köszöntőjében többek közt Széchenyi Istvánt idézve kijelentette: addig él egy nemzet, amíg van hagyománya; a magyarság hagyományvilága gazdag, és minden alapunk megvan arra, hogy gyermekeink tovább vigyék azt.


A téren felállított színpadon Eszterbauer János mutatta be a borászatának 2013-as évjáratú Tüke bikavérét, amelyet idén Szekszárd város borának választottak. A szekszárdi borvidék tavaly óta forgalomban lévő egységes palackjába töltött bort közösen nyitotta fel Simicskó Istvánnal és Ács Rezsővel, miközben a Bartina táncosai kínálták a bikavérrel a fesztivál szponzorait és a meghívott vendégeket.

A néhány programmal már csütörtökön elkezdődött szüreti napok a város legnépszerűbb kulturális, borgasztronómiai rendezvénye. Idén több mint hatvan kulturális, szórakoztató esemény, negyven borászat várja a közönséget, a borudvarban a legismertebb szekszárdi pincészetek mellett első ízben megjelenik több kisebb pince és fiatal borász kínálata is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink