Megkezdődött a termelés a Dr. Oetker kibővített üzemében Jánossomorján
1 milliárdos beruházással többszörösére növelte a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitását Jánossomorján. A tavaly megkezdett gyárbővítés az ütemezésnek megfelelően, 14 hónap alatt, fejeződött be, és a termelés megkezdődött az új 3 szintes üzemcsarnokban is.
Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Dr. Oetker 2012 nyarán kezdte meg jánossomorjai üzemének bővítését. Az 1 milliárdos beruházással új 3-szintes üzem-csarnok épült, mintegy 3000 négyzetméternyi területen. A minden tekintetben a 21. századi technológiának megfelelő üzem tervezése és a beruházás megvalósítása során a Dr. Oetker kiemelt hangsúlyt fektetett a környezetvédelmi szempontokra is.
A beruházásnak köszönhetően a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitása az eddigi többszörösére emelkedett. A jánossomorjai gyár a magyar mellett, további 12 európai ország piacaira fejleszt és gyárt por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a kapacitás növekedésével a Dr. Oetker még hangsúlyosabb felvevő piaca lehet a hazai élelmiszeripar beszállítóinak.
„A Dr. Oetker több mint 20 éve fejleszti és gyártja minőségi termékeit Magyarországon. A hazai ízléshez igazított, speciálisan a magyar íz világot és hagyományokat tiszteletben tartó termékek a cég jánossomorjai üzemében készülnek. A Paula pudingok piacra lépésével a por- és fagyasztott termék kategóriák mellett, 2013-ban a hűtött tej desszert kategóriában is aktív és sikeres piaci szereplőként jelent meg a vállalat.
A Dr. Oetker termékek előállításához a legszigorúbb minőségi elvárásoknak megfelelő, alap- és csomagoló anyagokat használjuk. Gyártó és beszállító partnereinknél a hosszú távú és fenntartható együttműködésre törekszünk, mert meggyőződésünk, hogy az értéktermelési lánc szereplőinek intenzívebb együttműködése nélkül nincs fenntartható, hosszú távú fejlődés” – hangsúlyozta Kálmán Csaba, a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója.
Az FMCG szektor egyik nagy múltra visszatekintő, meghatározó szereplője, a Dr. Oetker, termékeit már az 1920-es években Magyarországon gyártották, a II. világháborút követő államosítás után, 1970-es évektől a Győri Keksz licencengedélyt kapott a pudingporok hazai előállítására, majd 1992 óta ismét saját székhellyel és saját gyárral működik hazánkban. A cég a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorja és régiójának egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 főt foglalkoztat, így többszáz családnak ad biztonságos megélhetést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >