Megkezdődött a termelés a Dr. Oetker kibővített üzemében Jánossomorján
1 milliárdos beruházással többszörösére növelte a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitását Jánossomorján. A tavaly megkezdett gyárbővítés az ütemezésnek megfelelően, 14 hónap alatt, fejeződött be, és a termelés megkezdődött az új 3 szintes üzemcsarnokban is.
Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Dr. Oetker 2012 nyarán kezdte meg jánossomorjai üzemének bővítését. Az 1 milliárdos beruházással új 3-szintes üzem-csarnok épült, mintegy 3000 négyzetméternyi területen. A minden tekintetben a 21. századi technológiának megfelelő üzem tervezése és a beruházás megvalósítása során a Dr. Oetker kiemelt hangsúlyt fektetett a környezetvédelmi szempontokra is.
A beruházásnak köszönhetően a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitása az eddigi többszörösére emelkedett. A jánossomorjai gyár a magyar mellett, további 12 európai ország piacaira fejleszt és gyárt por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a kapacitás növekedésével a Dr. Oetker még hangsúlyosabb felvevő piaca lehet a hazai élelmiszeripar beszállítóinak.
„A Dr. Oetker több mint 20 éve fejleszti és gyártja minőségi termékeit Magyarországon. A hazai ízléshez igazított, speciálisan a magyar íz világot és hagyományokat tiszteletben tartó termékek a cég jánossomorjai üzemében készülnek. A Paula pudingok piacra lépésével a por- és fagyasztott termék kategóriák mellett, 2013-ban a hűtött tej desszert kategóriában is aktív és sikeres piaci szereplőként jelent meg a vállalat.
A Dr. Oetker termékek előállításához a legszigorúbb minőségi elvárásoknak megfelelő, alap- és csomagoló anyagokat használjuk. Gyártó és beszállító partnereinknél a hosszú távú és fenntartható együttműködésre törekszünk, mert meggyőződésünk, hogy az értéktermelési lánc szereplőinek intenzívebb együttműködése nélkül nincs fenntartható, hosszú távú fejlődés” – hangsúlyozta Kálmán Csaba, a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója.
Az FMCG szektor egyik nagy múltra visszatekintő, meghatározó szereplője, a Dr. Oetker, termékeit már az 1920-es években Magyarországon gyártották, a II. világháborút követő államosítás után, 1970-es évektől a Győri Keksz licencengedélyt kapott a pudingporok hazai előállítására, majd 1992 óta ismét saját székhellyel és saját gyárral működik hazánkban. A cég a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorja és régiójának egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 főt foglalkoztat, így többszáz családnak ad biztonságos megélhetést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az Alibaba 50 milliárd eurót fektet mesterséges intelligenciába és felhőtechnológiába
Az Alibaba kínai technológiai óriáscég jelentős beruházást jelentett be a…
Tovább olvasom >A cégek közel fele emeli a cafeteria összegét a fizikai dolgozók körében idén
2025-ben jelentős változások történtek a béren kívüli juttatások terén Magyarországon:…
Tovább olvasom >Az AHR Expo-n debütáltak az LG legújabb HVAC megoldásai
Az LG Electronics (LG) a floridai Orlandóban megrendezett, világhírű AHR…
Tovább olvasom >