Megkezdődött a regisztráció az idei Coca-Cola CUP-ra

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 29. 11:11

Október 15-ig nevezhetnek a középiskolások a Coca-Cola CUP-ra, amelynek szakmai koordinátora az MLSZ. A 2013/14-es szezonban 6559 játékos vett részt a kupában, amelynek győztesei Rómába utazhattak, ahol a színes programok mellett brazil edzők foglalkoztak velük. Várhatóan az idei torna nyereménye is nagy meglepetés lesz.

Coca-Cola Cup

A Coca-Cola CUP első idényében, a 2012/13-as évadban közel 600 csapat nevezett a tornára, amelyen 1200 mérkőzésen 7000-nél is több gólt rúgtak a középiskolások. A kupa második szezonjában tovább nőttek a számok: 373 intézmény 723 csapata vett részt a programban, így idén még nagyobb résztvevőszámra számítanak a szervezők.

A győztesek minden évben életre szóló élményekkel gazdagodhattak. Az első szezon nyertes fiúcsapata részt vehetett a Juventus edzésén Torinóban, a legjobb lánycsapat pedig ellátogatott a Hollandia–Magyarország vb-selejtezőre, ahol személyesen is találkozhattak a csapattagokkal. Az előző idény két győztes csapata Rómában, a Giulio Onesti sportközpontban edzőtáborozott. Idén is érdemes nevezni, hiszen hasonlóan izgalmas nyeremények várnak a legjobbakra. A regisztráció elindult és október 15-én zárul, ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettek a szervezők meghosszabbították a jelentkezési határidőt.

„Az elmúlt két évad sikere igazolta a kupa létjogosultságát. Ez egy jó lehetőség a fiataloknak arra, hogy a testnevelés órákon túl is együtt sportolhassanak – mondta Mogyorósi Nikolett, a Coca-Cola Magyarország aktivációs menedzsere – Szeretnénk megmutatni a fiataloknak az energiaegyensúly és a rendszeres testmozgás jelentőségét. Ennek egyik legjobb eszköze, ha úgy mozognak, hogy közben jól is érzik magukat, éppen ezért a kupa során az egyik legfontosabb célunk, hogy élményt adjunk a résztvevőknek.”.

„Tavaly nagy eredmény volt, hogy a játékban már közel 1900 lány is részt vett. Az idei szezonban a csapatok, illetve a regisztráltak számát természetesen szeretnénk növelni, de fontos szempont az is, hogy a nevező középiskolások továbbra is színvonalas tornákon vehessenek részt” – mondta Rédei Norbert, MLSZ grassroots koordinátor.

A Coca-Cola CUP-on azok a középfokú nevelési-közoktatási intézmények (középiskolák) csapatai vehetnek részt, amelyek a saját intézményükben tanuló diákokból maximum 12 lányt, illetve fiút (minimum 6 főt csapatonként) regisztrálhatnak a www.cocacolacup.mlsz.hu oldalon 2014. október 15-ig. A csapatok összetétele kizárólag fiú vagy kizárólag lány lehet, létszáma maximum 12 fő. Az MLSZ 2014-2015-ös versenyrendszereiben érvényes játékengedéllyel rendelkező fiúk nem nevezhetők. Lányok esetében az MLSZ 2014-2015-ös versenyrendszereiben érvényes játékengedéllyel rendelkező maximum 3 játékos nevezhető egy csapatba. A tanév végéig tartó bajnokságra az 1995. június 30. – 2000. december 31. között született középiskolás fiatalok jelentkezhetnek.

Kapcsolódó cikkeink