Megkezdődött a Magyar Reklámetikai Kódex frissítése

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 03. 16. 15:25

Hat év után elérkezett az idő a Magyar Reklámetikai Kódex frissítésének. A hagyományoknak megfelelően most is az MRSZ és az ÖRT csapata alkotja a kodifikációs munkabizottságot.

A Kódex az etikus reklámozás iránytűje, ezért nagyon fontos, hogy annak elkészítése transzparensen történjen. A reklámszakmai és gyártói szervezetektől, valamint civil szervezetektől érkezett javaslatokat is figyelembe véve készül a munkaanyag.

Fazekas Ildikó
igazgató
ÖRT

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Kódexnek már szövegében se csak azt fogalmazzuk meg, hogy az „valamennyi reklámra” vonatkozik, de jelezzük azt is, hogy ez alatt valóban minden reklámot kell érteni, beleértve az új technológiákat, a reklámozás valamennyi létező (vagy még akár nem létező) digitális formáját is – fogalmazott Fülöp Szilvia a Magyar Reklámszövetség főtitkára, a kodifikációs munkabizottság tagja.

– A kódexre nem úgy kell tekinteni, mint egy tilalomfákból álló sűrű erdőre. Meggyőződésem, hogy a Kódex a fogyasztók reklámba vetett bizalmának megszerzése és megőrzésének fontos eszköze, a cégek etikus reklámozás iránti hitvallása – tette hozzá Fazekas Ildikó az ÖRT igazgatója. //

Kapcsolódó cikkeink