Megkezdődött a különleges rizstámogatás kifizetése

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 12. 11:06

Megkezdte a különleges rizstámogatás kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH); ezen a jogcímen mintegy 60 rizstermesztő részére összesen több mint 380 millió forintot folyósítanak – közölte az MVH hétfőn az MTI-vel.

rizs
rizs

A tájékoztatás szerint a fajlagos támogatási összeg hektáronként 136 247 forint. A különleges rizstámogatás jogcímen azok a gazdák igényelhettek támogatást a múlt évre vonatkozó egységes kérelemben, akik gazdasági szempontból sérülékeny, illetve környezeti szempontból érzékeny területeken termesztettek rizst.

A rizst pedig legkésőbb 2013. május 31-ig elvetették és az állományt pedig rendes növekedési feltételek mellett legalább a virágzás kezdetéig megőrizték.

A különleges rizstámogatás olyan területek után volt igényelhető, amelyre egységes területalapú támogatást is igényeltek. A különleges rizstámogatás kifizetésének feltétele, hogy a rizstermesztő a 2013-as egységes területalapú kérelmére vonatkozóan az MVH által kiadott jóváhagyó, vagy részben jóváhagyó határozattal rendelkezzen – tartalmazza a tájékoztatás. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink