Megkezdődött a kampány a kaposvári cukorgyárban
Megkezdődött a kampány a Magyar Cukor (MC) Zrt. kaposvári gyárban. Az ország egyetlen működő cukorgyárában csütörtökön elkezdték az első répaszállítmányok feldolgozását, s ezzel elindult az idei 120. feldolgozási idény.
Hájos László, az MC Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a kedvezőtlen időjárás miatt a tervezettnél mintegy 20 százalékkal kevesebb cukorrépára sikerült leszerződniük, így várhatóan 750-800 ezer tonna cukorrépát dolgoznak fel.
Ez elegendő ahhoz, hogy az Európai Unió által meghatározott – a hazai éves fogyasztás mintegy harmadát kitevő – 105 ezer tonnás cukorkvótát teljesítsék, illetve még e feletti mennyiséget is készítenek – tájékoztatott az igazgatóhelyettes. Hozzátette: a répa cukortartalma megfelelő, az első napon mért cukortartalom 16,5 százalékos és ez várhatóan így lesz a későbbiekben is.
Hájos László elmondása szerint a kaposvári gyárban a tervek szerint 100-105 napig tart a kampány. Ez idő alatt a mintegy 200 állandó és az idényre felvett 100 dolgozó négy műszakban, folyamatos munkarendben dolgozik.
A feldolgozáshoz szükséges energiaigény nagy részét a korábban hulladékként kezelt répaszeletek hasznosításával a társaság 100 százalékos tulajdonában lévő Biogáz Fejlesztő Kft. fermentorai biztosítják. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >