Megkezdődött a Hotel Füred szálloda megújítása

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 08. 10:25

Balatonfüreden hivatalosan megkezdődött a Hotel Füred szálloda megújítása, az eseményen Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Közép-dunántúli régió legnagyobb beruházásának nevezte az építkezést.

hotelfuredOláh Gábor a fejlesztés kapcsán hangsúlyozta, hogy azoknak a beruházásoknak kell megvalósulniuk, amelyeket helyiek kezdeményeznek, az uniós források felhasználása csak így lehet eredményes.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét, melyhez a kormányzat minden erőforrást biztosít, cserében pedig azt várja a vállalkozásoktól, hogy erősödjenek meg és segítsenek abban, hogy reálissá váljon az ötmillió magyar munkahely.

Kovács Zoltán projektmenedzser elmondta, hogy egy magánberuházás valósul meg uniós és kormányzati segítséggel, melynek költsége 3,8 milliárd forint, ebből az uniós támogatás 1,6 milliárd forint.

Kovács Zoltán hozzáfűzte, hogy 2015 nyarára egy 436 férőhelyes, 184 szobás szálloda készül el, több mint 3 ezer négyzetméteres wellness és 625 fő befogadást lehetővé tevő konferencia részleggel, 75 új munkahely jön létre. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a 10 esztendeje kihasználatlanul álló “kísértetszálloda” végre hasznosul végre, erősítve azt a képet, amely a magyarok többségében Balatonfüredről, mint a legnépszerűbb üdülővárosról kialakult.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta, hogy azoknak a szállodáknak van jövője, amelyek komplex szolgáltatást képesek nyújtani, ezért van szükség a megújult Hotel Füredre, mely a Dunántúl első számú szállodája lehet. Czigle János vállalkozó azt fogalmazta meg, hogy a beruházással a minőségi turizmus fellendítése a célja, ahol a legszínvonalasabb konferenciák is helyt kaphatnak majd.

A berhuázó, a Czigle-Flamingó Hotel Kft. már működtet szállodát a Balatonfüreden. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink