Megkezdődött a Csabai Kolbászfesztivál
Magyarország legnagyobb gasztrokulturális rendezvényének nevezte a négynapos, 17. Csabai Kolbászfesztivált a vidékfejlesztési miniszter csütörtök este a békéscsabai sportcsarnokban tartott megnyitón.
A rendezvény a csabai kolbászról és a csabai ízekről, valamint Békés megye leghíresebb kézműves termékeiről szól. A fesztivál hozzájárul a csabai kolbász és a rendezvényen bemutatkozó más egészséges tájjellegű ételek és italok népszerűsítéséhez – mondta Fazekas Sándor.
Kiemelte: a fesztiváloknak kiemelt szerepük van a hazai egészséges termékek népszerűsítésében. Felidézte, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium az egészséges élelmiszerek és a magyar termékek népszerűsítése érdekében a napokban újabb reklámkampányt indított.
Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere beszédében kiemelte: a csabai kolbász hungarikum lett, a minősítéssel a város egyik legnagyobb értéke méltó helyére került.
A négynapos rendezvénysorozatra több tízezer látogatót várnak a rendezők. Lesz kolbászgyúró verseny több mint ötszáz csapat részvételével, a rendezvényhez kapcsolódó élelmiszeripari kiállításon és vásáron pedig mintegy 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be gasztronómiai termékeit. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >