Megkezdődött a Csabai Kolbászfesztivál
Magyarország legnagyobb gasztrokulturális rendezvényének nevezte a négynapos, 17. Csabai Kolbászfesztivált a vidékfejlesztési miniszter csütörtök este a békéscsabai sportcsarnokban tartott megnyitón.
A rendezvény a csabai kolbászról és a csabai ízekről, valamint Békés megye leghíresebb kézműves termékeiről szól. A fesztivál hozzájárul a csabai kolbász és a rendezvényen bemutatkozó más egészséges tájjellegű ételek és italok népszerűsítéséhez – mondta Fazekas Sándor.
Kiemelte: a fesztiváloknak kiemelt szerepük van a hazai egészséges termékek népszerűsítésében. Felidézte, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium az egészséges élelmiszerek és a magyar termékek népszerűsítése érdekében a napokban újabb reklámkampányt indított.
Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere beszédében kiemelte: a csabai kolbász hungarikum lett, a minősítéssel a város egyik legnagyobb értéke méltó helyére került.
A négynapos rendezvénysorozatra több tízezer látogatót várnak a rendezők. Lesz kolbászgyúró verseny több mint ötszáz csapat részvételével, a rendezvényhez kapcsolódó élelmiszeripari kiállításon és vásáron pedig mintegy 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be gasztronómiai termékeit. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
EuroCIS 2025: Komoly érdeklődés mutatkozik a kiskereskedelmi technológia szakvására iránt
Az Amazon és a TikTok nemrég egy olyan megállapodást kötött,…
Tovább olvasom >Önelfogadásról, önfelszabadításról és a hétköznapok ajándékáról – Együtt okosodtunk! (Business Days 2024 2. rész)
A Business Days pénteki napja az egész heti megfeszített figyelem…
Tovább olvasom >