Megkétszerezte baromfinevelő kapacitását az Agro-Cikó Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 11. 26. 11:32

Százhúszmillió forintos beruházással megkétszerezte baromfihizlaló kapacitását az Agro-Cikó Kft., amely 95 ezer férőhelyesre bővítette cikói telepét – mondta a Tolna megyei cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

baromfi

Jordán András tájékoztatása szerint a beruházást az állattartó telepek korszerűsítésére meghirdetett pályázat keretében, 40 százalékos európai uniós támogatással valósították meg.

A 2011-ben 180 millió, 2012-ben 235 millió forintos árbevételt elért cég teljes egészében a bátaszéki Bát-Grill Kft.-nek – az Agro-Cikó Kft. százszázalékos tulajdonosának – értékesíti az állatokat – mondta az ügyvezető. A Cikón előállított csirkék 2014-től a bátaszéki üzemben feldolgozott mennyiség tíz százalékát adhatják.

Az ügyvezető, aki egyben a Bát-Grill Kft. kereskedelmi igazgatója, azt is elmondta: a bátaszéki anyacég árbevétele és az ott feldolgozott mennyiség is évről évre nő.

Ismertetése szerint a húsipari cég 2011-ben 8120, 2012-ben 8505 tonna csirkét dolgozott fel, az idei mennyiség várhatóan 9500 tonna lesz. Mint mondta, a kft. kizárólag magyar termelőktől vásárol csirkét, és az üzemben évente több mint hárommillió állatot dolgoznak fel.

A cég 2011-es 2 milliárd 656 millió forint nettó árbevétel után 2012-ben 3 milliárd 6 millió forintot ért el, az idei várható árbevétel 3,5 milliárd forint lesz, eközben pozitív eredményre számítanak.

Az elmúlt két év növekedése a külföldi piacoknak köszönhető, jelentősen nőtt a társaság értékesítése Ausztriában és Romániában. A belföldi értékesítés stagnál – mondta a kereskedelmi igazgató, aki úgy vélte, a hazai piacon azok a feldolgozók, amelyek áfával növelt áron szállítanak, hátrányban vannak az adót nem érvényesítő piaci szereplőkkel szemben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink