Megjelent az IBO 2022-es globális jelentése az áfonyaipar helyzetéről

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 09. 20. 11:00

A Nemzetközi Áfonya Szervezet (IBO) örömmel jelenti be, hogy az áfonyaágazat 2022-es globális helyzetéről szóló jelentés már mindenki számára elérhető, alapvető fontosságú forrást biztosít az ágazat számára.

A közölt adatok szerint Kína jelenleg a világ vezető áfonyatermelője a mennyiséget tekintve

Mivel a friss és feldolgozott fekete áfonya globális mennyisége megközelíti az 1,8 millió tonnát, ez a jelentés az iparág adatainak és trendjeinek mélyreható elemzését nyújtja világszerte. Bár az ágazat egésze egyedülálló növekedési szinteket ért el, a részletes regionális és globális elemzések rávilágítanak arra, hogy mi történik a helyszínen, mivel egyes termelő régiók továbbra is tartósan sikeres növekedést és keresletet érnek el, míg mások küzdenek a versenyképes és érlelődő ágazatban.

A közölt adatok szerint Kína jelenleg a világ vezető áfonyatermelője a mennyiséget tekintve, és gyakorlatilag az összes gyümölcsöt belföldön fogyasztják el. Kínát mennyiség alapján az USA, Peru, Chile és Mexikó követi, Peru a harmadik helyre szorította Chilét, Mexikó pedig az ötödik helyre szorította Kanadát. Eközben a teljes globális volumennövekedést egyre inkább nem csak az új telepítések, hanem a terméshozam növekedése is hajtja: a becslések szerint a globális volumennövekedés egyharmada a terméshozam növekedésének tudható be.

A folyamatos növekedés közepette a fogyasztók egyre jobb minőség iránti igénye az új genetikai megoldások, gazdálkodási gyakorlatok, betakarítás utáni rendszerek és egyéb újítások bevezetését ösztönzi, hogy egyre jobb áfonyát kínáljanak a fogyasztók egyre szélesebb körének.

Ha többet szeretne megtudni az áfonyaágazat helyzetéről és a kutatás mögött álló adatintelligenciáról, töltse le a teljes jelentést ingyenesen az IBO weboldaláról.

Peter McPherson, az IBO elnöke elmondta:

„Az áfonyaágazat globális helyzetéről szóló jelentés egy fantasztikus platform, amelyet az IBO azért fejlesztett ki, hogy megkönnyítse az értékes információkhoz való hozzáférést, és segítse az ágazat fejlődését. A 2022-es jelentés új mércét állít fel a friss gyümölcsökről szóló iparági jelentések között, hiszen rengeteg adatot, elemzést és frissített információt tartalmaz, amelyekből mindannyian meríthetünk, hogy jobban megértsük, hogyan teljesít az ágazatunk, és mit hoz a jövő.”

Cort Brazelton, a jelentés főszerkesztője és társszerzője elmondta:

„A tájékozottabb iparág egészségesebb iparág. Mivel a globális áfonyaüzletág értékláncának minden részén dolgozó emberek igyekeznek tájékozottabb döntéseket hozni, ez a jelentés továbbra is kritikus erőforrás. Az áfonyaipar globális helyzetéről szóló új jelentés izgalmas előrelépést jelent a folyamatban lévő projektben. Az ültetvénynövekedés vs. termésnövekedési tendenciák új, mesterséges intelligencia alapú elemzése értékes támpontot nyújt arról, hogyan változik az iparági paradigmánk. A tavaly elindított új adatbörze portál szintén nagyszerű eszköz azok számára, akik további trendeket szeretnének kihámozni, és gyorsan fontos referenciainformációkat keresnek.”

Colin Fain, aki a jelentés mögött álló csoportot vezette, és társszerzőként részt vett a jelentés elkészítésében, elmondta:

„Ez a jelentés ugrásszerű fejlődést jelent a kínálati oldal és a piaci statisztikák iparági kommunikációjában. Közel 200 oldalnyi betekintést és információt tartalmaz, beleértve a kategóriára vonatkozó ültetési, termelési és kereskedelmi adatokat világszerte. Az idei kiadvány kibővített lefedettséget tartalmaz a világ fő és újabb termelő régióiban, a termelés aktualizált globális becslését, amely irányítottan pontosnak bizonyul, valamint naprakész kereskedelmi statisztikákat a jelentésben szereplő minden országra vonatkozóan.”

Fresh Fruit Portal

Kapcsolódó cikkeink