Mégis bezár egy Cadbury-gyárat a Kraft

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 11. 00:00

Az új tulajdonos Kraft bejelentette: a korábbi kijelentéseivel ellentétben az eddigi terveknek megfelelően folytatja a brit Cadbury sommerdale-i üzemének bezárását.

A sommerdale-i gyár bezárásáról még a felvásárlás előtt döntött a Cadbury, a vállalat Lengyelországba telepíti át a termelést. A Kraft brit vezetője azonban korábban azt állította, hogy a kérdéses üzem tovább működhet – ez a kitétel egyébként szerepelt abban a hivatalos ajánlatban is, amelyet az amerikai konszern a Cadbury felvásárlására tett.
A Kraft most mégis azt közölte, hogy a korábbi terveknek megfelelően folytatja a gyár bezárását. A sommerdale-i dolgozók csalódottak és megtévesztéssel vádolják a Kraftot.
A Kraft az állítja: nem hozhatta meg korábban a döntést, mivel az ellenséges felvásárlási ajánlat miatt csak az üzlet lebonyolítását követően tudta meg, mennyire előrehaladottak a sommerdale-i gyár leállításával kapcsolatos tervek a Cadbury-nél.
A Cadbury január közepén fogadta el az amerikai édesipari óriás 18,9 milliárd dolláros vételi ajánlatát. A Kraft annak ellenére győzött, hogy a Cadbury kezdettől erőteljesen ellenállt a felvásárlási kísérletnek és jelezte, hogy önállóan kíván érvényesülni  – írja a BBC News nyomán a Világgazdaság Online.Kapcsolódó cikkeink