Megint Torkos Csütörtök

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 24. 10:48

A változatos reakciók ellenére a Torkos Csütörtök akció népszerű mind a vendéglátók egy rétege, mind a fogyasztók körében. Nem okozott hát meglepetést, hogy a Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben is meghirdeti az akciót, amelynek időpontja idén március 6-ára esik.

Megint torkos csutortok

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is. E népszokás felelevenítésével a Magyar Turizmus Zrt. idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem – az Agrármarketing Centrum magyar sertéshúst népszerűsítő törekvéseivel összhangban – egyúttal a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is.

2014-ben – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Magyar Turizmus Zrt. és a NetPincér.hu együttműködésének köszönhetően az akció hivatalos weboldala továbbra is a   www.torkoscsutortok.hu lesz. Ismét ezen az oldalon zajlik az éttermek regisztrációja, illetve a vendégek itt találják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját és az akciót megelőző két hétben asztalt is foglalhatnak majd online módon.

 

A csatlakozás feltételei:

50 százalék kedvezmény az étel- és italfogyasztásból, a számla végösszegéből, 2014. március 6-án egész nap, a teljes nyitvatartási időben.

Készpénzes és bankkártyás fizetési mód, valamint SZÉP-kártya elfogadása (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is).

Választási lehetőség a teljes ’a la carte’ kínálatból (a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása),

Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

Adatszolgáltatás kérdőív kitöltésével: A csatlakozó szolgáltató vállalja, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti.

A Torkos Csütörtök kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik. (Elvitel esetén az éttermeknek nem kell kedvezményt adniuk, de természetesen pozitív irányba ettől eltérhetnek.).

Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen a korábbi években jogos panasz merült fel, és az ügy nem zárult mindkét fél számára kielégítő módon, az MT Zrt. elutasíthatja.

Regisztráció 2014. március 2-ig.

Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek 2014. március 2-ig jelentkezhetnek a www.torkoscsütörtök.hu honlapon található regisztrációs űrlap kitöltésével.

 

Az előző év statisztikái

Minden 100 étteremből 68 jóval kedvezőbb, további 27 kedvezőbb vendégforgalomról adott számot 2013-ban, mint ahogy ez egy átlagos téli napon várható.

A realizált bevételek tekintetében – a nyújtott kedvezmények ellenére is – pozitívan nyilatkoztak: az éttermek 43%-a számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 42,5%-a számára kedvezőbben alakultak ezen a napon 2013-ban.

A válaszadók 81%-a megfelelőnek találta a Magyar Turizmus Zrt. által végzett promóciós tevékenységet.

Az akció hivatalos weboldalán folyamatosan frissül az éttermek listája, amely a látogatók számára kereshető és listázható, valamint az akciót megelőző két hétben online asztalfoglalásra is van mód.

 

 

Kapcsolódó cikkeink