Megindult az élet a Balatonon
A vendégek és a vendéglátóhelyek tulajdonosai is nagyon várták már a hétvégét, amikor végre, ha kisebb megkötésekkel is, de kinyithattak.
– Na, végre ehetünk egy jó balatoni lángost! – Zinkhammer Zsolt és családja ennek megfelelően vette célba a fonyódi kikötősort. Noha a héten már oldódott a koronavírus-járvány miatti szigor, a balatoni vendéglősök egy része csak csütörtökön-pénteken nyitott ki, de akadtak, akik egyelőre kivártak, s csak a pünkösdi hosszú hétvégétől várják a vendégeket.
– Remélem, meglátszik majd a forgalmon, hogy szabadabban lehet utazni – mondta az egyik fonyódi étterem tulajdonosa. – Május elsején kinyitottunk, akkor még csak elvitelre – mutatja a felfestett haladási útvonalat az étterem padlóján –, de a héten már be-beültek az emberek. Szerencsére láthatóan nem izgatja őket a járvány, aki eljön a Balatonra, az jól akarja érezni magát, pláne ennyi bezártság után.
Folytatás a Népszava cikkében…
Kapcsolódó cikkeink
A Balaton és a kékszőlő
„A fogyasztók manapság a nagyon magas minőségű, könnyedebb vörösborokat keresik,…
Tovább olvasom >Jövőálló bor a Balaton-felvidékről
A klímaváltozás és a növényvédelmi szigorítások közepette egyre több szőlészet…
Tovább olvasom >Balatoni szállásárak 2025-ben: mérsékelt drágulás, de a főszezon még hozhat meglepetéseket
Ahogy közeledik a hosszú hétvége és az előszezon, egyre többen…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >