Meghódítja Floridát a kürtős kalács
Újabb magyar gasztronómiai vállalkozásról írnak a lapok külföldön: a New York-i és San Franciscó-i lángososok és az ausztrál dödöllés után itt a floridai kürtős kalácsos – olvasható a hvg.hu-n.
Augusztusban a floridai Sarasotában indított kürtős kalácsos bizniszt Kürtős Inc. néven Gulyás Anikó, aki 11 éve költözött a városba és ikrei négy évvel ezelőtti megszületése után kezdett otthon sütögetni – írta a magyar vállalkozóról a Sarasota Magazine. A beszámoló szerint a kürtős kalács volt Magyarországon a kedvence, innen jött az ötlet is a vállalkozás elindításához.
Gulyás Anikó nem cukrászdát vagy kürtős kalácsos autót működtet, hanem nagykereskedőként értékesíti az édességet több étteremnek, persze emellett rendszeresen megjelenik az áruval a környékbeli piacokon, vásárokon is. A vállalkozó a lapnak azt mondta, a hagyományos édes (mandulás, fahéjas vagy kókuszos) kürtős kalácsok fogynak a legjobban, de sós ízekkel is kísérletezik, tökös, baconös, sajtos kürtős kalácsokat is kínál már.
Az utóbbi időben egymás után bukkannak fel magyar vállalkozók a külföldi lapokban, akik magyar ételkülönlegességekkel vágtak bele gasztrovállalkozásaikba.
Bogár Péter és párja Ausztráliában működtetnek lángosos- és dödöllésautót Rare Flower néven, Prepuk Zsolt New York-i Lángos Truckjáról még a New York Times is beszámolt, a San Franciscó-i Bar Tartine pedig részben magyar szakácsa, Nick Balla révén került be a legjobbnak tartott amerikai éttermek közé – ők is lángossal indultak. (hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: 2025 első negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált a 2024. első negyedévihez képest
Magyarország bruttó hazai termékének volumene 2025 első negyedévében a nyers…
Tovább olvasom >Vegyszerkoktél a tányéron: riasztó adatok az európai élelmiszerek szennyezettségéről
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) friss jelentése szerint az európai…
Tovább olvasom >GKI-elemzés: Tovább csökkent a magyar ipari termelés
A magyar ipari termelés volumene két egymást követő évben csökkent…
Tovább olvasom >