Meghirdette eladásra a felszámoló a Surjány-Hús Kft. vagyonelemeit
Nyilvános pályázatot hirdetett a felszámolás alatt levő törökszentmiklósi Surjány-Hús Ipari és Kereskedelmi Kft. tulajdonát képező vagyonelemek értékesítésére a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. – olvasható a szervezet honlapján.
A nyilvános pályázat szerint a vagyonelemek irányára áfa nélkül összesen 1,7 milliárd forint. Az összegért elvihető a Surjány-Hús a teljes beépített technológiával, szennyvíztisztító teleppel együtt. Az ingatlanokra és a technológiára kizárólag egyben lehet ajánlatot tenni. Az ajánlat érvényességének feltétele 37 millió forint bánatpénz megfizetése és ennek igazolása a pályázati ajánlat benyújtásával egyidejűleg. Az ajánlatokat szeptember 23-tól október 8-ig várja a felszámoló.
A kormány korábban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft.-t.
Az öt legnagyobb magyarországi húsipari csoport közé sorolt törökszentmiklósi székhelyű Surjány-Hús Kft.-ről 2015. május 14-én derült ki, hogy fizetésképtelenné vált, a cég öncsődbe menekült. A társaság egy hónap múlva 200 ember elbocsátását jelentette be. Az ügyvezető a társaság csődjét akkor azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem tudja felvenni a versenyt a feketegazdaságban tevékenykedő cégekkel, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, ugyanakkor kiszolgáltatott a multiknak, nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel „csodaárú” termékekkel. A Surjány-Hús Kft. 1992 óta foglalkozott sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítménygyártással, húsáru kis- és nagykereskedelmével, A húsipari cég Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik meghatározó munkáltatója volt.
A felszámolás előtti utolsó rendelkezésre álló cégadatok szerint a társaság 2013-ban még 11,14 milliárd forint árbevételt ért el, ebből 306 millió forint exportból származott. A cég kötelezettségei már 2013 végén meghaladták az 5,2 milliárd forintot, miközben saját tőkéje 2,8 milliárd forintot tett ki. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >Tíz éven belül jelentősen nő az állati eredetű élelmiszerek globális fogyasztása
A FAO és az OECD friss jelentése szerint a világ…
Tovább olvasom >Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sallai Rolanddal mutatja be saját márkás kínálatát a SPAR
A SPAR Magyarország országos kampányt indít Sallai Rolanddal, a magyar…
Tovább olvasom >Újabb fénykorát éli a magyarok által kedvel Szobi
A Szobi márkanév, valamint az ahhoz kapcsolódó termékek magyarok millióinak…
Tovább olvasom >Feltörtük a kollagénkódot: íme mi működik, és mi csak üres ígéret!
A kollagén évezredeken át csendben végezte a dolgát a szervezetünkben,…
Tovább olvasom >