Megerősítette menedzsmentcsapatát a Danone

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 15. 11:16

A Danone igazgatótanácsának december 11-én tartott ülésén Franck Riboud elnök áttekintette a vállalat helyzetét és kilátásait. Az ülés megerősítette a társaság 2014-es céljait, így a 4,5 százalékot meghaladó szerves növekedést, valamint az 1,3 és1,4 milliárd euró közé várt szabad készpénz-áramlást.

Danone“Amikor októberben kineveztek, mind a 100,000 alkalmazottunknak a tudomására hoztam, hogy a leginkább az inspirál engem, ha termékeink segítenek minél több ember egészségét megőrizni” – jelentette ki Emmanuel Faber ügyvezető igazgató. – “Ahogy 2014 végéhez közeledünk, szeretnék rámutatni, hogy alapüzleteink közül a friss tej, az ásványvíz, a bébitápszer és a táplálékkiegészítő üzletág mind hozzájárul küldetésünkhöz, megteremtve a stratégiánk szerves részét képező jövedelmező és fenntartható növekedést.”

A Danone továbbra is gyors ütemben terjeszkedik az olyan gyorsan növekvő régiókban, mint Ázsia és Afrika.

Afrikában az újonnan megalakított részleg élére Pierre-André Térisse-t nevezik ki vezérigazgató-helyettesnek. Az elmúlt két év folyamán a Danone megszilárdította afrikai pozícióit, sőt, új piacokra lépett be,1,2 milliárd euro bevételt termelve. A vállalat közben létrehozta számos új üzletből álló hálózatát, hogy felgyorsítsa terjeszkedését a stratégiai régióban.

Pierre-André Térisse 2008-tól volt a vállalat pénzügyi igazgatója, e poszton 2015. február 20-tól Cécile Cabanis váltotta, aki 2004-ben csatlakozott a Danone-hoz, és több kulcsfontosságú pénzügyi pozícióban is bizonyított. Üzlet Fejlesztési menedzserként is tevékenykedett, majd 2010 óta ő volt a Friss Tejtermék Részleg pénzügyi alelnöke. (foodingredientsfirst.com)

Kapcsolódó cikkeink