Megérkezik Magyarországra a Vatikán hivatalos édessége, a Halleluja fagylalt
A 2025-ös jubileumi szentév hivatalos édessége, a Halleluja fagylalt március végétől Magyarországon is elérhető lesz. Az egyedülálló desszert először a Vatikánban debütál március 23-án, majd Európa több mint 250 városában, köztük két balatoni településen is megkóstolhatják a fagylaltkedvelők – írja a HelloVidék.
Olasz mestermű: a Halleluja fagylalt
A különleges fagylaltot Vincenzo Squatrito, a híres olasz kézműves fagylaltmester alkotta meg. Az édesség alapját a gianduia, azaz a mogyorós csokoládékrém adja, amelyet pirított mogyoró és csokoládé kombinációja tesz még gazdagabbá. Az első adag a Vatikánban, a Szent Péter tér közelében lesz elérhető, majd olyan nagyvárosokban is megjelenik, mint Bécs, London és Milánó.
Magyarországon is elérhető lesz
A Veol.hu információi szerint Magyarországon elsőként a Balaton két településén, Balatongyörökön és Balatonmáriafürdőn lehet megkóstolni a Vatikán édességét.
- Balatongyörökön a Promenád Kávéház, amely a tavalyi év Balaton Fagyija díj győztese volt, csatlakozott a kampányhoz. A hely különleges jótékonysági kezdeményezéssel is készül: az első tégely második gombócának bevételét a helyi templom számára ajánlja fel.
- Balatonmáriafürdőn a Florida Fagylaltozó is részt vesz a kampányban, így mind az északi, mind a déli parton elérhető lesz a Halleluja fagyi.
További helyszínek Magyarországon
A balatoni települések mellett a Vatikán fagylaltja a székesfehérvári Damniczki cukrászdában és az érdi Pataki cukrászdában is kapható lesz. Az édesség érkezése nemcsak a desszertkedvelőknek jelent izgalmat, hanem a turizmus számára is kedvező hatással lehet, hozzájárulva a balatoni szezon meghosszabbításához és a helyi vendéglátás fellendítéséhez.
Kapcsolódó cikkeink
Pincér, kávé van a fagylaltomban! – A nap videója
Szerintünk a kávék közé is illene, de a fagylaltlapon is…
Tovább olvasom >A fagylaltszezon 2025-ben: árak, trendek és új ízek a magyar fagyizókban
Bár az ország nagy részén borús, esős idő köszöntött be…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Suppan Gergely: az árrésstoppal eddig átlagosan 16 százalékkal csökkentek az árak
Az első napok adatai alapján az árrésstop bevezetésével az átlagos…
Tovább olvasom >Dráguló húsvéti csokoládé: idén is mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni
A Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára, Intődy Gábor megerősítette, hogy 2025-ben…
Tovább olvasom >Áprilistól már a dm-ben is kaphatóak lesznek az AVON termékei
Az AVON az elmúlt több mint 135 év alatt a…
Tovább olvasom >