Szarvasmarha-szállítmány Azerbajdzsánba

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 19. 11:01

Az elmúlt hónapokban Magyarországon és Azerbajdzsánban történt egyeztetések után december 5-én megérkezett a Hunland Trade Kft. első, szarvasmarhát szállító kamionja Azerbajdzsánba – közölte a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság magyar társelnökének, Szijjártó Péternek a sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Varga Éva tájékoztatásában idézte Szijjártó Péter szavait, aki elmondta, Magyarország stratégiai partnerének tekinti Azerbajdzsánt. “Az elmúlt időszakban jelentős lépések történtek a gazdasági együttműködés terén, amelynek egyik sikerágazata lehet a mezőgazdasági együttműködés szorosabbá válása, ugyanis a magyar mezőgazdasági termékek és technológiák iránt komoly kereslet jelentkezik Azerbajdzsán részéről” – fogalmazott a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.

Az előzetes megállapodások, folyamatban lévő tárgyalások és az eddigi tapasztalatok alapján a Magyarországról Azerbajdzsánba történő szarvasmarha-szállítások száma 2013-ban dinamikusan fog emelkedni – közölte. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink