Megduplázza beruházásait az IKEA

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 20. 12:05

A világ legnagyobb bútoreladója, az IKEA nettó nyeresége 10,4 százalékkal nőtt tavaly az augusztussal záródó költségvetési évben; a társaság a jelenlegi gazdálkodási évben megduplázza beruházásait – közölte az IKEA pénteken.

Az IKEA tájékoztatása szerint a 2010/2011 évben az egy évvel korábbi 2,69 milliárd euróról 2,97 milliárd euróra nőtt a társaság nettó nyeresége. A működési eredmény 3,27 milliárd euróról 3,76 milliárd euróra bővült. Az augusztus 31-vel záródó évben az IKEA 25,2 milliárd eurós árbevételt könyvelt, ami több az egy évvel korábbi 23,5 milliárd eurónál.

A társaság közlése szerint Oroszországban, Kínában és Lengyelországban nőtt különösen az IKEA piaci részesedése. A költségvetési időszak végén világszerte 287 áruháza volt a vállalatnak.
Az áruházakhoz kapcsolódó beruházások értéke 1,4 milliárd euró volt.

Az IKEA pénteken arról tájékoztatott: a mostani költségvetési évben összesen 3 milliárd eurót fordít beruházásra, így áruház- és gyárfejlesztésre, illetve a meglévő szél- és naperőművi kapacitások bővítésére.

Mikael Ohlsson, az IKEA vezérigazgatója pénteken elmondta: a magasabb nyersanyagárak ellenére a társaság 2,6 százalékkal mérsékelte árait, miközben ” a termékek minősége javult”. Az IKEA azzal igyekszik fokozni versenyképességét, hogy a költségmegtakarításból származó előnyöket továbbítja a vásárlók felé – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink