Megállt az árcsökkenés az Európai Unióban
Áprilisban megállt a fogyasztói árak csökkenése az Európai Unióban, az inflációs ráta éves szinten nulla százalék volt – közölte kedden az Eurostat.
Az unió statisztikai hivatalának adatai szerint márciusban mind az euróövezetben, mind az EU egészében még 0,1 százalékkal csökkent a harmonizált (HICP) fogyasztói árindex.
Negatív inflációs rátát 12 tagállamból jelentettek. A legnagyobb csökkenést Görögországban (-1,8 százalék) és Cipruson (-1,7 százalék) regisztrálták, míg a legnagyobb mértékben Máltán (1,4 százalék) és Ausztriában (0,9 százalék) emelkedtek a fogyasztói árak.
Az Eurostat statisztikái azt jelzik, hogy Magyarországon áprilisban éves szinten nulla százalék volt az infláció a márciusi 0,5 százalékos árcsökkenés után. Márciushoz képest 0,4 százalékkal nőtt a fogyasztói árindex.
A KSH adatai szerint áprilisban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban, a márciusi szinthez képest pedig átlagosan 0,4 százalékkal emelkedtek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >Rosszabb a magyar cégek termelékenysége, mint bárhol az unióban
A GKI Gazdaságkutató Zrt. friss elemzése szerint 2010 és 2023…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >