Megállapodtak a pékszövetségek
Együttműködési megállapodást írt alá egymással a magyar, a szlovák, a lengyel, a cseh és a román pékszövetségek tagjai a Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón – olvasható az agrarszektor.hu-n. Az elfogadott nyilatkozat szerint a szervezetek egyetértenek az Európai Bizottság kezdeményezéseivel, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban. A csúcstalálkozó résztvevői ezen kivül abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat.
Sütőipari együttműködési megállapodást fogadtak el, és írtak alá a Magyar Pékszövetség, a Szlovák Pékszövetség, a Lengyel Pékszövetség, a Román Pékszövetség, valamint a Cseh Pékszövetség képviselői a 2018. június 9-én Budapesten megrendezett Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón – írja a Magyar Pékszövetség. A nyilatkozat szerint a pékszövetségek üdvözlik az Európai Bizottság kezdeményezéseit, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban, különös tekintettel az élelmiszer-ellátási lánc működésének javításával foglalkozó magas szintű fórumra, valamint a termelői szervezetek, beleértve a szövetkezetek fejlődéséhez hozzájáruló intézkedésekre.
A találkozó résztvevői az ajánlások alapján abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, teljes mértékben tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat. Továbbá abban is megállapodtak, hogy a fentiekben egyeztetett tevékenységek területén elért eredményeiket a jövőbeli közös együttműködés céljából megosztják egymással. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Felvásárolja a kelet-németországi Kathi sütőipari céget az Oetker
Megállapodást kötött a német Oetker-csoport a kelet-németországi Kathi sütőkeverékeket és…
Tovább olvasom >Innováció és hagyomány kéz a kézben
Fenntartható fejlődés, technológiai újítások, tudatos márkaépítés – ezek mentén alakítja…
Tovább olvasom >Lezárult a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés: közel két tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból
Március 24. és április 18. között zajlott az idei tavaszi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >„Ez egy politikai termék” – Az árrésstopról és a kiskereskedelem válságáról beszélt az MNKSZ főtitkára
Szakmailag nem indokolható, mégis maradhat – így foglalható össze az…
Tovább olvasom >A FAO elismerésben részesíti a fiatal gazdákat
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelöléseket vár a Fiatal…
Tovább olvasom >