Megalakult a Mobil Tárca Egyesület

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 10. 12:38

A Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone valamint a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop megalakította a Mobil Tárca Egyesületet. Közös céljuk, hogy az egységes mobil NFC (near field communication) alapú technológiát az elsők között vezessék be Magyarországon.

A résztvevők közleményük szerint közös erővel segítik a mobil NFC alapú szolgáltatások kialakítását, ajánlás szinten megfogalmazzák a szükséges technológiai szabványokat, javaslatokat tesznek a szolgáltatás sikeres bevezetéséhez, biztosítják a szolgáltatáshoz való szabad csatlakozást a partnerek részére, valamint támogatják és elvégzik az innovatív szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó felvilágosítást.

A felhasználók nemcsak telefonálhatnak, internetezhetnek vagy játszhatnak mobiltelefonjaikon, hanem segítségével fizethetnek, moziba, múzeumba mehetnek, továbbá széles körben – kiskereskedelem, üzemanyag töltőállomás-hálózatok, gyorséttermi vendéglátás és szállodák területén – könnyebbé válhat a pontgyűjtő kártyák használata.

A Mobil Tárca Egyesület létrehozása biztosíthatja, hogy Magyarországon elsők között indulhatnak el mobil NFC alapú – mobiltárca – szolgáltatások Európában. Az alapítók – a Telekom, a Telenor, a VODAFONE valamint a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop – által megfogalmazott tervekben az idén elindított kísérleti alkalmazásokat követően 2012-ben bevezetendő kereskedelmi szolgáltatások szerepelnek – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink