Még nehézkes a palackok visszaváltása

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 18. 11:16

Tesztelte a hvg.hu munkatársa az első 50 Ft-os palack visszaváltását. Kiderült, hogy még a legrutinosabb pénztárosoknak is időre van szükségük ahhoz, hogy megszokják és hatékonyan kezeljék az új folyamatot.

Az új rendszer első tesztelése során az egyik vásárló az Aldi saját márkás, betétdíjjal terhelt 1,5 literes üdítőitalát próbálta visszaváltani. A visszaváltó automata működése ugyan flottul ment, de a pénztárosoknak még időre volt szükségük ahhoz, hogy gyorsan kezeljék a folyamatot.

A pénztárosok közül sokan először találkoztak az ilyen típusú visszaváltási igényekkel, ami némi zavart okozott az egyes üzletekben. Az egyik esetben a pénztáros azonnal segítséget kért belső rádiótelefonján, és amikor megérkezett a segítség, a visszaváltási folyamat tovább folytatódott, bár a folyamat némi időt vett igénybe.

A vásárlóknak is alkalmazkodniuk kellett az új folyamathoz, hiszen a kupont már az áruk lecsippantása előtt kell odaadniuk a pénztárosnak. Ez a kis változás még némi tanulási időt igényel mind a vásárlók, mind a pénztárosok részéről.

Kapcsolódó cikkeink