Még nehézkes a palackok visszaváltása
Tesztelte a hvg.hu munkatársa az első 50 Ft-os palack visszaváltását. Kiderült, hogy még a legrutinosabb pénztárosoknak is időre van szükségük ahhoz, hogy megszokják és hatékonyan kezeljék az új folyamatot.
Az új rendszer első tesztelése során az egyik vásárló az Aldi saját márkás, betétdíjjal terhelt 1,5 literes üdítőitalát próbálta visszaváltani. A visszaváltó automata működése ugyan flottul ment, de a pénztárosoknak még időre volt szükségük ahhoz, hogy gyorsan kezeljék a folyamatot.
A pénztárosok közül sokan először találkoztak az ilyen típusú visszaváltási igényekkel, ami némi zavart okozott az egyes üzletekben. Az egyik esetben a pénztáros azonnal segítséget kért belső rádiótelefonján, és amikor megérkezett a segítség, a visszaváltási folyamat tovább folytatódott, bár a folyamat némi időt vett igénybe.
A vásárlóknak is alkalmazkodniuk kellett az új folyamathoz, hiszen a kupont már az áruk lecsippantása előtt kell odaadniuk a pénztárosnak. Ez a kis változás még némi tanulási időt igényel mind a vásárlók, mind a pénztárosok részéről.
Kapcsolódó cikkeink
Kiflivending – A nap videója
Sokféle extrém vendingautomatát láttunk (és mutattunk be) már, de a…
Tovább olvasom >DRS megtakarítási kártyát vezet be az Aldi Írországban
Új Deposit Return Scheme (DRS) megtakarítási kártyát vezetett be az…
Tovább olvasom >Magasabb fokozatba kapcsol a Lidl nemzetközi terjeszkedése
Rálépett a gázra a Lidl nemzetközi bolthálózatának bővítése kapcsán. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH Bank: A januári inflációs adat után 4,6%-ra emeljük idei inflációs prognózisunkat
A decemberi 4,6%-os év/év alapú áremelkedést követően 2025. januárban 5,5%-kal…
Tovább olvasom >Az ESG fenntarthatóság egyre fontosabb a hazai kkv-k számára
A fenntarthatóság és a vállalatirányítási szempontok (ESG: Environmental, Social, Governance)…
Tovább olvasom >Nem magyar sajátosság a kiugró januári infláció – ekkor fékezhet az áremelkedés
Az év eleji áremelések hatásai egyértelműen megmutatkoznak a legfrissebb inflációs…
Tovább olvasom >