Még mindig lejtőn

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 05. 21. 08:00

A változatlan áron számított kiskereskedelmi forgalom februárban 2,5 százalékkal, az év első két hónapjában 2,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől, a naptárhatástól megtisztított adatok alapján.A KSH legfrissebb gyorsjelentése mutatja, hogy az előző hónaphoz képest a kiskereskedelmi eladások volumene 0,2 százalékkal mérséklődött a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint.
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek értékesítésének volumene az év első két hónapjában 1,6 százalékkal, februárban 0,8 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától. Az eladások jelentős részét (91,4 százalékát) lebonyolító vegyes termékkörű üzletek (hiper-, szupermarketek, vegyesboltok) forgalma februárban 0,8 százalékkal mérséklődött, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek eladásai egy százalékkal csökkentek.
Februárban a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalmának volumene 0,2 százalékkal meghaladta az előző hó szintjét.

Kapcsolódó cikkeink