Még mindig keveset járunk étterembe
A Gfk nemzetközi kutatásai szerint a kelet-európaiak inkább otthon esznek, a dél-európaiak szívesebben étkeznek házon kívül.
Eltérő képet mutat Európa nyugati és keleti fele a
háztartások kiadásainak szerkezetét illetően, ami részben kulturális okokra
visszavezethető, de alapvetően befolyásolja a kereskedelembe áramló
pénzösszegek mértékét. Míg 2005. évi adatok szerint étteremre és hotelre a
spanyolok és a görögök költenek legtöbbet – a háztartások kiadásának e tétel több
mint 18 százalékát teszi ki – Litvániában (3,1 százalék) és Romániában (4,3
százalék) ez az arány lényegesen alacsonyabb, de egyelőre a magyar családok
költségvetésében is csupán 5 százalék jut éttermi étkezésre és szállásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >Kötöttfogású késbajnok – A nap videója
Egy „modern” thaiföldi gasztrosport bajnoka: mi lenne, ha a…
Tovább olvasom >