Még mindig keveset járunk étterembe
A Gfk nemzetközi kutatásai szerint a kelet-európaiak inkább otthon esznek, a dél-európaiak szívesebben étkeznek házon kívül.
Eltérő képet mutat Európa nyugati és keleti fele a
háztartások kiadásainak szerkezetét illetően, ami részben kulturális okokra
visszavezethető, de alapvetően befolyásolja a kereskedelembe áramló
pénzösszegek mértékét. Míg 2005. évi adatok szerint étteremre és hotelre a
spanyolok és a görögök költenek legtöbbet – a háztartások kiadásának e tétel több
mint 18 százalékát teszi ki – Litvániában (3,1 százalék) és Romániában (4,3
százalék) ez az arány lényegesen alacsonyabb, de egyelőre a magyar családok
költségvetésében is csupán 5 százalék jut éttermi étkezésre és szállásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Gordon Ramsay Restaurants Global és a Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection stratégiai együttműködést kötöt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Barem et circenses – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Farm to vendingautomata – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
