Még mindig keveset járunk étterembe
A Gfk nemzetközi kutatásai szerint a kelet-európaiak inkább otthon esznek, a dél-európaiak szívesebben étkeznek házon kívül.
Eltérő képet mutat Európa nyugati és keleti fele a
háztartások kiadásainak szerkezetét illetően, ami részben kulturális okokra
visszavezethető, de alapvetően befolyásolja a kereskedelembe áramló
pénzösszegek mértékét. Míg 2005. évi adatok szerint étteremre és hotelre a
spanyolok és a görögök költenek legtöbbet – a háztartások kiadásának e tétel több
mint 18 százalékát teszi ki – Litvániában (3,1 százalék) és Romániában (4,3
százalék) ez az arány lényegesen alacsonyabb, de egyelőre a magyar családok
költségvetésében is csupán 5 százalék jut éttermi étkezésre és szállásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: júniusban a vendégek száma 4,4, a vendégéjszakáké 5,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit
2025 júniusában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken közel…
Tovább olvasom >A St. Andrea Szőlőbirtok lett Az év pincészete Magyarországon
A magyar borászatok hittel, kitartással, hűséggel dolgoznak, lépést tartanak a…
Tovább olvasom >Strandokat és fagyizókat ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság
Strandokat és fagyizókat ellenőrzött a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság…
Tovább olvasom >