Még mindig keveset járunk étterembe
A Gfk nemzetközi kutatásai szerint a kelet-európaiak inkább otthon esznek, a dél-európaiak szívesebben étkeznek házon kívül.
Eltérő képet mutat Európa nyugati és keleti fele a
háztartások kiadásainak szerkezetét illetően, ami részben kulturális okokra
visszavezethető, de alapvetően befolyásolja a kereskedelembe áramló
pénzösszegek mértékét. Míg 2005. évi adatok szerint étteremre és hotelre a
spanyolok és a görögök költenek legtöbbet – a háztartások kiadásának e tétel több
mint 18 százalékát teszi ki – Litvániában (3,1 százalék) és Romániában (4,3
százalék) ez az arány lényegesen alacsonyabb, de egyelőre a magyar családok
költségvetésében is csupán 5 százalék jut éttermi étkezésre és szállásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >