Még mindig keveset járunk étterembe
A Gfk nemzetközi kutatásai szerint a kelet-európaiak inkább otthon esznek, a dél-európaiak szívesebben étkeznek házon kívül.
Eltérő képet mutat Európa nyugati és keleti fele a
háztartások kiadásainak szerkezetét illetően, ami részben kulturális okokra
visszavezethető, de alapvetően befolyásolja a kereskedelembe áramló
pénzösszegek mértékét. Míg 2005. évi adatok szerint étteremre és hotelre a
spanyolok és a görögök költenek legtöbbet – a háztartások kiadásának e tétel több
mint 18 százalékát teszi ki – Litvániában (3,1 százalék) és Romániában (4,3
százalék) ez az arány lényegesen alacsonyabb, de egyelőre a magyar családok
költségvetésében is csupán 5 százalék jut éttermi étkezésre és szállásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >