Medical wellness szálloda épül Mórahalmon

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 08. 10:25

Medical wellness szálloda épül Mórahalmon; a háromcsillagos szállóban 28 szoba és 57 férőhely lesz – mondta el a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón a projektcég, a Móra-Art Kft. ügyvezetője.

morahalomBerta Zsolt kifejtette: a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában épülő Elixír Medical Wellness Hotel az egészségturisztikai szolgáltatásokra fókuszál majd, félúton a gyógy- és a wellness szállodák között. Jelenleg a térségben egyedülálló szolgáltatás valósul meg.

A projekt összköltsége 709 millió 700 ezer forint, melynek 70 százaléka uniós támogatás. A fennmaradó összeget a projektcég biztosítja önerőként. A beruházás a mai napon megkezdődött és a tervek szerint 2015 januárjában megnyitja kapuit az új hotel. A fejlesztés a gyógyfürdő és a Colosseum Hotel közé ékelődött régi polgármesteri hivatal épületének felújításával, rekonstrukciójával kezdődik. Emellett az ehhez kapcsolódó kezelő- és kiszolgálóhelyiségek, valamint egészségügyi szolgáltatások helyszíneinek kialakítása is megvalósul.

A hotel az akadálymentes szobák mellett saját orvosi rendelőkkel, kezelőhelyiségekkel és terápiás medencével rendelkezik majd. Kínálatukba a szomszédos gyógyfürdő szolgáltatásait szeretnék beépíteni, de a kezeléseket nem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott formában lehet majd igénybe venni.

A mozgásterápiás szolgáltatások közül kiemelkedő jelentőségű a Dévény-módszer. Segítségével nem csak az idős betegek kezelését célozzák, hanem a gyermekek fejlesztésében is hatékony programot tudnak kínálni – tette hozzá. A projekt keretében megépülő szálloda képes versenyképes áron magas minőségi szolgáltatások mellett egészségügyi terápiás szolgáltatásokat nyújtani, ami biztosítja a 4-5 napos vagy az azt meghaladó tartózkodási időt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink