Média-szemle

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 19. 14:16

Sokszor találkozom a kérdéssel, hogyan lehet mérni a sajtó hatékonyságát. Hogy mekkora a hozadéka egy site-on elhelyezett bannernek? És hogy mikor érdemes az offline megjelenéseket kiegészíteni vagy leváltani online-ra?

Márciusban rendezte Médiapiac.com szaklapunk az idei nagy konferenciáját a médiapiaci áttekintésről. A trendek, azt hiszem, segítenek megválaszolni a fenti kérdéseket: a médiapiaci stabilizációt várhatóan növekedés követi majd; az internetes megjelenések gyors fejlődése magával hozza a médiahasználati szokások jelentős változását a közeli jövőben, de egyelőre intenzív lapolvasókra számíthatunk; és hogy a hirdetéseket sokkal kevésbé tartják zavarónak offline médiában, mint akár tévében vagy rádióban a megkérdezettek.

Azt látjuk, hogy idén januártól sokkal intenzívebben gondolkodnak a cégek ismét a média használatában. Bízom benne, hogy ez nemcsak a nyuszinak köszönhető, és az év további hónapjaiban is fennmarad a lendület és igény, amiben partnerként mi is részt szeretnénk vállalni.

Közel fél év múlva, szeptember 21–23-án, Tapolcán, a Business Days idei konferencián már arról fogunk beszélgetni, hogy hogyan alakult az év első fele, és milyen őszre számíthatunk. Jó lenne, ha valóban a válságot magunk mögött tudva idézhetnénk a hősöket, és ünnepelhetnénk az FMCG-piaci sikeres, túlélő stratégákat.

Hermann Zsuzsanna, főszerkesztő

Kapcsolódó cikkeink