McItaly a McDonaldstól

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 03. 00:01

A McDonald's olasz alapanyagokból (római articsóka, olivaolaj, valtellinai felvágott) készített szendvicset dobott piacra Olaszországban McItaly néven. Az olasz szendvicsre még várni kell Magyarországon, ahogy a McHungaryre is.

A bevezetéskor tartott sajtótájékoztatón ott volt az olasz mezőgazdasági miniszter is. Luca Zaia elmondta: havonta akár 1000 tonna olasz élelmiszer felhasználását eredményezheti a kezdeményezés, amely 3,5 millió eurós többletbevételt jelenthet az olaszországi gazdáknak, akikkel az olaszországi McDonald's-leány közvetlenül köt szerződést.
Kezdetben a 392 olaszországi McDonald's étteremben lehet majd a McItalyt kapni, a mostani tervek szerint több hétig lesz kapható, és ha népszerű lesz a termék, akkor a cég világszerte bevezeti a szendvicseket.
"Idén nincs a tervben McHungary jellegű kezdeményezés, a jövőt tekintve viszont nem elképzelhetetlen" – közölte az [origo] kérdésére a McDonald's magyarországi leánycége, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.
A cégnél elmondták: fontos számukra az olaszországi kezdeményezés sikere, figyelemmel kísérik az akciót. A társaság egyelőre nem tervezi a McItaly szendvicsek magyarországi bevezetését, ám különböző országok/térségek ízeinek főszereplésével lesznek akciók ebben az esztendőben – írja az Origo. 
Kapcsolódó cikkeink