McDonald's: jól fogynak a hamburgerek

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 09. 12:20

Kedvező híreket közölt a világ legnagyobb étteremlánca, a McDonald's. A társaság a legalább 13 hónapja nyitva tartó üzletek esetében a múlt hónapban 7,4%-os forgalomnövekedést regisztrált. Ez felülmúlta az elemzők várakozásait is – írja a Bloomberg.

Novemberben több mint 7%-kal nőtt a McDonald's forgalma a legalább 13 hónapja nyitva tartó éttermek esetében, míg az elemzők 5% körüli növekedést prognosztizáltak. Az amerikai és az európai üzletek esetében egyaránt 6,5%-os forgalomnövekedés volt megfigyelhető, ezek ugyancsak meghaladják az elemzői várakozásokat.

A társaság árbevételének több mint 20%-át Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet adja, harmada pedig az Egyesült Államokból származik. Akárcsak a többi étterem, a McDonald's is az alapanyagárak emelkedésével szembesült az idei évben, emiatt termékek árát meg is emelte.

A társaság komoly növekedést tervez Kínában, múlt hónapban a cég pénzügyi igazgatója, Peter Bensen közölte, 2012-ben nem kevesebb mint 250 éttermet kívánnak nyitni a legnagyobb ázsiai gazdaságban. Emellett kedvező növekedési lehetőségeket látnak még Dél-Koreában, Tajvanon és Hongkongban is.

A McDonald's részvényei a hírre 1,5%-ot emelkedtek a mai kereskedésben, ezzel az árfolyam új történelmi csúcsra ugrott – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink