Mcdonald's: ajándékkönyv a menü mellé

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 13. 10:59

A Mcdonald's gyorsétteremlánc egy hónapon át több tízezer könyvet ajándékoz a Happy Meal menük mellé.

Az eredetileg Észak-Európából induló kezdeményezéshez idén a magyarországi McDonald’s is csatlakozott. Novemberben a Happy Meal menüt választók Dorling Kindersley, a világ egyik legnevesebb ismeretterjesztő könyvkiadójának könyveit kapják majd ajándékba. A kiadó „Csodálatos Világ” sorozatának kiadványai izgalmat, szórakozást és nem utolsó sorban könnyen érthető, színes, új ismereteket nyújtanak a gyermekek számára.

Világszerte – így Magyarországon is – csökken  a könyvek, újságok olvasóközönsége. A KSH adatai szerint a kiadott könyvek példányszáma 1990 óta több mint harmadával csökkent. Az időhiány, a sűrű és állandó impulzusok (televízió, zene, játékkonzolok)  a gyermekeket még inkább az olvasás hanyagolására sarkallják.


Az étteremlánc akciójában az olvasók hetente változó két könyvből választhatnak az összesen hat részből álló sorozat darabjai közül (Északi- és Déli-Sarkvidék, Föld, Nagymacskák, Csillagok és bolygók, Esőerdők, Óceánok)

A magyarországi Happy Meal könyv-promóció mellett, az év folyamán a McDonald’s közel 40 európai országban szervez hasonló programokat, így a vállalat a tervek szerint több mint 32 millió könyvet fog kiosztani a családoknak. (btl.hu)

Kapcsolódó cikkeink