Matricával védik a gyümölcsöt a rohadástól
A Stixfresh alkotott egy olyan matricát, amely egy különleges formula segítségével lelassítja a gyümölcs érési folyamatát – írja az origo. A teljesen természetes összetevőket használó matrica akár hetekig is tökéletes állapotban tudja tartani a gyümölcsöket.
Világszerte hatalmas problémát jelent az élelmiszer elpazarlása és bizonyos becslések szerint a termés 52 százaléka már azelőtt megromlik, mielőtt egyáltalán eljutna a fogyasztókhoz.
Egy maláj cég viszont úgy tűnik, hogy megtalálta a megoldást a problémára.
Stixfresh egy speciális matricát fejlesztett, amely a gyümölcsre ragasztva természetes összetevők által lassítja le az érési folyamatot, emiatt pedig akár hetekig is friss maradhat a gyümölcs. Ráadásul a vállalat szerint a matricák olyannyira nem károsak, hogy akár el is lehet őket fogyasztani.
A Stixfresh alapítója elmondta, hogy négy évvel ezelőtt találták ki az ötletet egyik barátjával. Egy közös ismerősük gyümölcsöt árult és arra panaszkodott, hogy óriási napi veszteségei vannak az elrohadó termények miatt. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Kulcsfontosságú az állatorvos-tudományi képzés
A jól képzett állatorvosoknak kulcsfontosságú szerepe van a járványmegelőzésben és…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >Folytatódik a harc az élelmiszerpazarlás ellen
Magyarország kormánya az elmúlt években számos intézkedést tett az élelmiszerpazarlás…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hatályba lépett az e-pénztárgépekről szóló rendelet
Kedden hatályba lépett az e-pénztárgépekről szóló rendelet, amely véget vethet…
Tovább olvasom >Újabb telepeken jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Két Győr-Moson-Sopron vármegyei szarvasmarha telepen igazolta a ragadós száj- és…
Tovább olvasom >A szolgáltatások drágulása hajtja az inflációt – nem az élelmiszerek
Bár a közbeszédben és a kormányzati intézkedések fókuszában továbbra is…
Tovább olvasom >