Matricával védik a gyümölcsöt a rohadástól
A Stixfresh alkotott egy olyan matricát, amely egy különleges formula segítségével lelassítja a gyümölcs érési folyamatát – írja az origo. A teljesen természetes összetevőket használó matrica akár hetekig is tökéletes állapotban tudja tartani a gyümölcsöket.
Világszerte hatalmas problémát jelent az élelmiszer elpazarlása és bizonyos becslések szerint a termés 52 százaléka már azelőtt megromlik, mielőtt egyáltalán eljutna a fogyasztókhoz.
Egy maláj cég viszont úgy tűnik, hogy megtalálta a megoldást a problémára.
Stixfresh egy speciális matricát fejlesztett, amely a gyümölcsre ragasztva természetes összetevők által lassítja le az érési folyamatot, emiatt pedig akár hetekig is friss maradhat a gyümölcs. Ráadásul a vállalat szerint a matricák olyannyira nem károsak, hogy akár el is lehet őket fogyasztani.
A Stixfresh alapítója elmondta, hogy négy évvel ezelőtt találták ki az ötletet egyik barátjával. Egy közös ismerősük gyümölcsöt árult és arra panaszkodott, hogy óriási napi veszteségei vannak az elrohadó termények miatt. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Így harcolnak a hazai üzletláncok az élelmiszerpazarlás ellen
Sok vásárló számára még mindig nem világos, hogy a magyarországi…
Tovább olvasom >Dupla annyi ételt mentettek meg a magyar emberek
Tavaly ősszel még csak egymilliónál tartottak – mára ez megduplázódott.…
Tovább olvasom >Japán hazánk kiemelt mezőgazdasági partnere
A magyar uniós elnökség prioritásairól, az élelmiszerpazarlás csökkentéséről, és állategészségügyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
VOSZ Barométer – 2024. II. negyedév: kötelező optimizmus vagy valódi növekedés?
Az inflációs érzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >