Matricával védik a gyümölcsöt a rohadástól
A Stixfresh alkotott egy olyan matricát, amely egy különleges formula segítségével lelassítja a gyümölcs érési folyamatát – írja az origo. A teljesen természetes összetevőket használó matrica akár hetekig is tökéletes állapotban tudja tartani a gyümölcsöket.
Világszerte hatalmas problémát jelent az élelmiszer elpazarlása és bizonyos becslések szerint a termés 52 százaléka már azelőtt megromlik, mielőtt egyáltalán eljutna a fogyasztókhoz.
Egy maláj cég viszont úgy tűnik, hogy megtalálta a megoldást a problémára.
Stixfresh egy speciális matricát fejlesztett, amely a gyümölcsre ragasztva természetes összetevők által lassítja le az érési folyamatot, emiatt pedig akár hetekig is friss maradhat a gyümölcs. Ráadásul a vállalat szerint a matricák olyannyira nem károsak, hogy akár el is lehet őket fogyasztani.
A Stixfresh alapítója elmondta, hogy négy évvel ezelőtt találták ki az ötletet egyik barátjával. Egy közös ismerősük gyümölcsöt árult és arra panaszkodott, hogy óriási napi veszteségei vannak az elrohadó termények miatt. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar ételpazarlási körkép a Munchcsal
A Munch sajtóeseményt tartott „Miért menő az ételmentés?” címmel, amelyen…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával csökkenti az élelmiszer-pazarlást a Carrefour Belgiumban
A Carrefournak nap mint nap 40 000 lejáratközeli árucikket kell…
Tovább olvasom >Az AI segítségével csökkenti az élelmiszerpazarlást a Carrefour Argentínában
A Carrefour Argentina mind a 640 áruházában bevezette a Wasteless…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >