Másodszor is Melegkonyhás Szakács Világbajnokság

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 09. 04. 00:03

Az idei Hoventa kiállítás kiemelkedő programja lesz a WACS Global Chef Challange Melegkonyhás Szakács Világbajnokság Közép-európai döntője.

A 2007-es sikeres lebonyolítás után, 2009-ben immár második alkalommal rendezi meg Budapesten, a Hoventa kiállítás keretén belül a WACS Nemzetközi Szakácsszövetség a Világbajnokságot. A rendezvény magyarországi szervezője és lebonyolítója a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.
A budapesti versenyen szerepelnek többek között a legkiválóbb holland, német, cseh, svájci és osztrák szakácsok, hazánkat pedig Tóth Tamás győri mesterszakács képviseli, aki 12 éves külföldi gyakorlattal, és tiszteletreméltó szakmai tudással jó eséllyel indul a versenyen.
A csapatok két főből állnak: egy 25 évnél idősebb szakács, és segítője (commis), aki 25 évét be nem töltött szakács lehet. A főzésre 5 óra áll rendelkezésre, és a szakácsok a konyhai munka minden mozzanatát a helyszínen végzik. A WACS szakácsversenyre a kiállítás 2. és 3. napján, október 7-8-án kerül sor. Különleges lehetőséget jelent ez a program a magyar szakemberek számára, hogy közvetlenül ismerkedjenek az európai trendekkel, eljárásokkal, szakmai fortélyokkal – írja az esemenymenedzser.hu.
Kapcsolódó cikkeink