Más gyártóknak is hozzáférést enged az Unilever „melegebb” jégkrém-receptjeihez
Az Unilever a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a jégkrémgyártóknak ingyenes, nem kizárólagos licenszt biztosít 12 új szabadalmaztatott receptúráihoz.
A lépés révén az iparág olyan jégkrémeket állíthat elő, amelyek állaga a jelenlegi -18°C-os ipari szabvány helyett -12°C-on is stabil marad.
Az Unilever közlése szerint azzal, hogy a szabadalmakat megosztja más jégkrémgyártókkal, az iparág elmozdulhat az energiahatékonyabb jégkrémhűtő irányába.
Az FMCG-óriás tavaly hozta nyilvánosságra terveit azzal kapcsolatban, hogy növelné az „utolsó mérföldön” jégkrémhűtőinek hőmérsékletét úgy, hogy eközben „változatlan minőséget és fogyasztói élményt biztosít”.
Azóta a colworth-i globális jégkrém K+F központban végzett kutatások és két németországi kísérleti projekt is bebizonyította, hogy jégkrémhűtőnként mintegy 25%-os energiamegtakarítás érhető el az enyhébb, -12°C-os hőmérséklettel.
Amellett, hogy az enyhébb hőmérséklet kedvezőbb a környezet számára, a hűtő üzemeltetése is olcsóbbá válik így.
A kiskereskedelmi jégkrémhűtők kibocsátása jelenleg az Unilever értékláncában az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 10%-át teszi ki.
A kutatás része az Unilever Climate Transition Action Plan-jének, mellyel a vállalat célja 2039-ig elérni a nettó zéró kibocsátást egész értékláncában.
Kapcsolódó cikkeink
Nehéz menet lehet a Unilever növényi alapú hús üzletágának eladása
Nehézségekbe ütközhet a Unilever növényihús-üzletágának értékesítése, mivel a fogyasztói kereslet…
Tovább olvasom >A higiéniai szegénység enyhítésére társult az Amazon, az Unilever és a Colgate-Palmolive
Az Amazon az Unileverrel, a Colgate-Palmolive-val és más vezető márkákkal…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
Örömmel tudatjuk, hogy megjelent a Trade magazin legújabb, 2025/2-3-as száma.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >