Más gyártóknak is hozzáférést enged az Unilever „melegebb” jégkrém-receptjeihez
Az Unilever a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a jégkrémgyártóknak ingyenes, nem kizárólagos licenszt biztosít 12 új szabadalmaztatott receptúráihoz.
A lépés révén az iparág olyan jégkrémeket állíthat elő, amelyek állaga a jelenlegi -18°C-os ipari szabvány helyett -12°C-on is stabil marad.
Az Unilever közlése szerint azzal, hogy a szabadalmakat megosztja más jégkrémgyártókkal, az iparág elmozdulhat az energiahatékonyabb jégkrémhűtő irányába.
Az FMCG-óriás tavaly hozta nyilvánosságra terveit azzal kapcsolatban, hogy növelné az „utolsó mérföldön” jégkrémhűtőinek hőmérsékletét úgy, hogy eközben „változatlan minőséget és fogyasztói élményt biztosít”.
Azóta a colworth-i globális jégkrém K+F központban végzett kutatások és két németországi kísérleti projekt is bebizonyította, hogy jégkrémhűtőnként mintegy 25%-os energiamegtakarítás érhető el az enyhébb, -12°C-os hőmérséklettel.
Amellett, hogy az enyhébb hőmérséklet kedvezőbb a környezet számára, a hűtő üzemeltetése is olcsóbbá válik így.
A kiskereskedelmi jégkrémhűtők kibocsátása jelenleg az Unilever értékláncában az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 10%-át teszi ki.
A kutatás része az Unilever Climate Transition Action Plan-jének, mellyel a vállalat célja 2039-ig elérni a nettó zéró kibocsátást egész értékláncában.
Kapcsolódó cikkeink
Az Unilever és a Tesco egyetért: fenntarthatóság nélkül nincs jövő
Az Unilever vezérigazgatója, Hein Schumacher szerint eljött az idő, hogy…
Tovább olvasom >Olasz cégnek adja el az Unilever németországi tésztaszószait
Az Unilever folytatja üzletágainak stratégiai átalakítását, minek keretében az olasz…
Tovább olvasom >100 éves márkákat ad el az Unilever
Az Unilever bejelentette, hogy kötelező érvényű ajánlatot kapott a Zwanenberg…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >