Más gyártóknak is hozzáférést enged az Unilever „melegebb” jégkrém-receptjeihez
Az Unilever a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a jégkrémgyártóknak ingyenes, nem kizárólagos licenszt biztosít 12 új szabadalmaztatott receptúráihoz.
A lépés révén az iparág olyan jégkrémeket állíthat elő, amelyek állaga a jelenlegi -18°C-os ipari szabvány helyett -12°C-on is stabil marad.
Az Unilever közlése szerint azzal, hogy a szabadalmakat megosztja más jégkrémgyártókkal, az iparág elmozdulhat az energiahatékonyabb jégkrémhűtő irányába.
Az FMCG-óriás tavaly hozta nyilvánosságra terveit azzal kapcsolatban, hogy növelné az „utolsó mérföldön” jégkrémhűtőinek hőmérsékletét úgy, hogy eközben „változatlan minőséget és fogyasztói élményt biztosít”.
Azóta a colworth-i globális jégkrém K+F központban végzett kutatások és két németországi kísérleti projekt is bebizonyította, hogy jégkrémhűtőnként mintegy 25%-os energiamegtakarítás érhető el az enyhébb, -12°C-os hőmérséklettel.
Amellett, hogy az enyhébb hőmérséklet kedvezőbb a környezet számára, a hűtő üzemeltetése is olcsóbbá válik így.
A kiskereskedelmi jégkrémhűtők kibocsátása jelenleg az Unilever értékláncában az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 10%-át teszi ki.
A kutatás része az Unilever Climate Transition Action Plan-jének, mellyel a vállalat célja 2039-ig elérni a nettó zéró kibocsátást egész értékláncában.
Kapcsolódó cikkeink
Az Unilever az AI segítségével csökkentené költségeit és hozná lendületbe a növekedést
Az Unilever a digitális megoldásokat kínáló Accenture-rel együttműködve vezeti be…
Tovább olvasom >TMK 2in1: Workshop és grillparty
A Trade Marketing Klub június 6-án délután egy különleges, teraszra…
Tovább olvasom >Limitált kiadású „Emily In Paris” jégkrémet dob piacra a Häagen-Dazs
„Be More Emily” címmel indított új globális kampányt a Häagen-Dazs…
Tovább olvasom >További cikkeink
Még mindig sok a gond az üvegvisszaváltási rendszerrel
Az év elején hivatalosan bevezetett üvegvisszaváltási rendszer nyáron lépett igazán…
Tovább olvasom >VisitHungary: rekordszámokkal ünnepli Magyarország a Turizmus világnapját
Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UN Tourism) kezdeményezésére a turisztikai ágazat…
Tovább olvasom >Az emberek fenntarthatósága a legfontosabb
A frissáruk piacán már az is kihívás, hogy ne „dögöljünk…
Tovább olvasom >