Más gyártóknak is hozzáférést enged az Unilever „melegebb” jégkrém-receptjeihez
Az Unilever a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a jégkrémgyártóknak ingyenes, nem kizárólagos licenszt biztosít 12 új szabadalmaztatott receptúráihoz.
A lépés révén az iparág olyan jégkrémeket állíthat elő, amelyek állaga a jelenlegi -18°C-os ipari szabvány helyett -12°C-on is stabil marad.
Az Unilever közlése szerint azzal, hogy a szabadalmakat megosztja más jégkrémgyártókkal, az iparág elmozdulhat az energiahatékonyabb jégkrémhűtő irányába.
Az FMCG-óriás tavaly hozta nyilvánosságra terveit azzal kapcsolatban, hogy növelné az „utolsó mérföldön” jégkrémhűtőinek hőmérsékletét úgy, hogy eközben „változatlan minőséget és fogyasztói élményt biztosít”.
Azóta a colworth-i globális jégkrém K+F központban végzett kutatások és két németországi kísérleti projekt is bebizonyította, hogy jégkrémhűtőnként mintegy 25%-os energiamegtakarítás érhető el az enyhébb, -12°C-os hőmérséklettel.
Amellett, hogy az enyhébb hőmérséklet kedvezőbb a környezet számára, a hűtő üzemeltetése is olcsóbbá válik így.
A kiskereskedelmi jégkrémhűtők kibocsátása jelenleg az Unilever értékláncában az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 10%-át teszi ki.
A kutatás része az Unilever Climate Transition Action Plan-jének, mellyel a vállalat célja 2039-ig elérni a nettó zéró kibocsátást egész értékláncában.
Kapcsolódó cikkeink
Klasszikus holland márkák eladására készül az Unilever
Az Unilever olyan klasszikus holland márkák eladását fontolgatja, mint az…
Tovább olvasom >Fogyni kezdtek a prémium FMCG-termékek a dohányboltokban
A hazai láncok és a dohányboltok értékbeli forgalmának egymáshoz viszonyított…
Tovább olvasom >PwC: drámai lépéseket követel a klímavédelmi célok elérése
A PwC friss Net Zero Economy Index jelentése szerint világszerte…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >